ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Νέα αποκάλυψη για το δυστύχημα! Μυστηριώδης γυναίκα επέβαινε στο ταχύπλοο – Οι καταθέσεις “φωτιά”

Την ύπαρξη μιας γυναίκας – μυστήριο στο πλευρό του χειριστή του ταχυπλόου Θρασύβουλου Λυκουρέζου, βεβαιώνουν δύο από τα θύματα που επέβαιναν στη λάντζα “Αντωνία”. Στις καταθέσεις που περιέχονται στη δικογραφία της υπόθεσης του δυστυχήματος στην Αίγινα, οι δύο μάρτυρες αναφέρουν πως την ώρα που βρίσκονταν στη θάλασσα, μπόρεσαν να διακρίνου μια γυναίκα δίπλα στον χειριστή του ταχυπλόου.

Ο “Ελεύθερος Τύπος” της Κυριακής αποκαλύπτει τις δύο καταθέσεις που έρχονται να προστεθούν στη μαρτυρία του 26χρονου Γιώργου Λαμπρακόπουλου -επίσης επιβάτη του “Αντωνία”- ο οποίος έκανε λόγο για “ζευγάρι μη προχωρημένης ηλικίας”.

Ο Αν.Α καταθέτει: “Βρισκόμασταν μαζί με την οικογένειά μου στην Πέρδικα Αιγίνης και σκοπεύαμε με φιλικό ζευγάρι να περάσουμε με λάντζα στη νήσο Μονή. Επιβιβαστήκαμε στο καΐκι μετά τις 12.00. Λίγη ώρα αργότερα, το σκάφος πήρε και τους τελευταίους επιβάτες. Εγώ με την οικογένειά μου καθόμουν πίσω και δεξιά στο καΐκι μαζί με φιλικό ζευγάρι. Από το σημείο όπου καθόμουν είδα στον ορίζοντα κάποια στιγμή ένα σκάφος. Ανέπτυξε ταχύτητα και πλάναρε επιταχύνοντας διαρκώς.

Τότε άρχισαν να φωνάζουν “Που πάει αυτός, ρε, θα μας σκοτώσει”. Ερχόταν με μεγάλη ταχύτητα προς εμάς χωρίς να προσπαθήσει να κάνει ελιγμό αποφυγής. Ξαφνικά βρεθήκαμε στο νερό. Η λάντζα βυθίστηκε αμέσως, παρά τις καλές καιρικές συνθήκες. Τα αντικείμενα των επιβατών έπεσαν στο κεφάλι μας, με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν την ανάδυσή μας στην επιφάνεια. Μόλις αναδύθηκα στο νερό και κρατώντας την κόρη μου αγκαλιά είδα τους πρώτους ανθρώπους στο νερό και συνειδητοποίησα ότι η γυναίκα μου και ο γιός μου είχαν βγει στην επιφάνεια.

Αμέσως διέκρινα το χειριστή του ταχυπλόου, ο οποίος είχε σταματήσει στα 15 μέτρα από εμάς και μας κοίταζε. Άκουσα τον 10χρονο γιο μου να του φωνάζει: “Ρίξε σωσίβιο, τι μας κοιτάς;”. Αμέσως το σκάφος αυτό μας εγκατέλειψε συνεχίζοντας την πορεία του. Είδα δύο επιβαίνοντες, τον κατηγορούμενο και μια κοπέλα, η οποία είχε μαύρα μαλλιά και δεν ήταν μεγαλύτερη από τριάντα πέντε ετών. Μετά είδα το φίλο μου μπρούμυτα στο νερό και τον γύρισα ανάποδα με το κεφάλι έξω από το νερό. Δεν είχε τις αισθήσεις του.

Στο ίδιο μήκος κύματος η γυναίκα Αλ. Α -επιβάτισσα του “Αντωνία”- αναφέρει: “Ξαφνικά μετά από ένα δυνατό κρότο αντιλήφθηκα ότι βρίσκομαι στη θάλασσα παλεύοντας να κρατηθώ στην επιφάνεια σχεδόν ταυτόχρονα με τον γιό μου. Αφού πιαστήκαμε από τα συντρίμμια του σκάφους, στη συνέχεια γύρισα το βλέμμα τριγύρω και διαπίστωσα την ύπαρξη ενός ταχύπλοου που βρισκόταν σε απόσταση 30 μέτρων. Πάνω επέβαινε ένας άνδρας, ηλικίας περίπου 70 ετών, και μια κοπέλα που καθόταν δίπλα του, ηλικίας περίπου 30 ετών. Αυτό τουλάχιστον ήταν ορατό από το σημείο που βρισκόμουν.”

Ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος εκπροσωπεί αρκετά από τα θύματα του ναυαγίου, δηλώνει στον “Ελεύθερο Τύπο” της Κυριακής: “Θα είμαι ικανοποιημένος μόνο όταν διαπιστωθεί ποιοί ήταν μέσα στο σκάφος και ποιος ήταν ο λόγος που εγκατέλειψαν αθώους ανθρώπους, μωρά, φοιτητές και επιστήμονες που θαλασσοπνίγονταν. Η υπόθεση έχει ακόμη πολύ δρόμο.”

Από την άλλη η μαρτυρία που δεν συμφωνεί με τις δύο που προαναφέρθηκαν είναι εκείνη που του διασώστη που έφτασε στο σημείο του ναυαγίου: “Είδα το φουσκωτό που παρέλαβε την παρέα του 77χρονου να φεύγει με τρεις επιβαίνοντες, δύο κυρίες και έναν ηλικιωμένο άντρα. Φώναξα από μακριά στον ηλικιωμένο αν είναι ο υπαίτιος του δυστυχήματος και δεν μου απάντησε αλλά οι δύο κυρίες μου έδειχναν προς ένα σκάφος χρώματος μπεζ.”

eleftherostypos.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.