ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΝΔ – Τοπική Οργάνωση Ρόδου: “Καταδικάζουμε τις βιαιοπραγίες κατά πυροσβεστών από ομάδα ΡΟΜΑ”

Η  τοπική οργάνωση Ρόδου της Νέας Δημοκρατίας καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αποτρόπαια και αήθη επίθεση ομάδας Ρομά προς το προσωπικό της πυροσβεστικής υπηρεσίας, όταν αυτή εκλήθη να κατασβέσει εστία φωτιάς.

Το παράξενο είναι πως το συμβάν εξελίχθη στον παλαιό ακατοίκητο καταυλισμό των Αγίων Αποστόλων και ο τρόπος δράσης των Ρομά θυμίζει περισσότερο συμμορία  παρά ένα τυχαίο γεγονός.  Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει ένα τέτοιο περιστατικό, ωστόσο και τώρα τα όρια ξεπεράστηκαν, αφού βιαιοπράγησαν κατά των πυροσβεστών με αποτέλεσμα να διακομισθούν στο τμήμα επειγόντων περιστατικών για τις πρώτες βοήθειες.

Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτό το απαράδεκτο για τη δημοκρατία και την ομαλότητα της τοπικής κοινωνίας περιστατικό.

Δυστυχώς, είναι απαράδεκτη η συμπεριφορά ορισμένων που θεωρούν ότι μπορούν να παρανομούν ανεξέλεγκτα, δημιουργώντας προβλήματα.

Σίγουρα, οι Ρομά ως πληθυσμιακή ομάδα έχουν ιδιαιτερότητες τις οποίες εδώ και χρόνια έχουμε σεβαστεί και, φυσικά, θα συνεχίσουμε να τους σεβόμαστε. Ωστόσο πρέπει και οι ίδιοι να σεβαστούν τους κανόνες λειτουργίας της κοινωνίας μας, να σέβονται τόσο τους συμπολίτες μας όσο και τα σώματα  ασφαλείας.

Ας ελπίσουμε να είναι το τελευταίο γεγονός, διαφορετικά οι υπεύθυνοι πρέπει να δράσουν άμεσα και αποτελεσματικά για να αποφύγουμε τα χειρότερα.

 

Για την ΔΗΜ.Τ.Ο Ρόδου

Ο Πρόεδρος

 

Ηλίας  Ιωάν.  Τσέρκης

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.