ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

«Ναι, θα έριχνα πυρηνικά και ας σκότωνα 100.000 ανθρώπους» – Στήλη άλατος έμειναν τα μέλη της Βουλής με την Τερέζα Μέι

Μία εβδομάδα αφότου ανέλαβε τα καθήκοντα της, η Τερέζα Μέι κατάφερε να «παγώσει» τα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο «σκληρή» που της έχουν δώσει.

Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της συζήτησης για την ανανέωση του προγράμματος πυρηνικών όπλων Trident, ο βουλευτής του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας (SNP), George Kerevan ρώτησε την πρωθυπουργό: «Είστε διατεθειμένη να επιτρέψετε ένα πυρηνικό χτύπημα που θα μπορούσε να σκοτώσει εκατοντάδες χιλιάδες άνδρες, γυναίκες και παιδιά;».

 Η Τερέζα Μέι έδωσε μία μονολεκτική απάντηση: «Ναι». Η απάντηση χαρακτηρίστηκε «ωμή» από τον βρετανικό Τύπο, που σημειώνει ότι είναι η πρώτη πρωθυπουργός της Βρετανίας που απαντά στο υποθετικό ερώτημα ενώ οι προκάτοχοί της απέφευγαν να απαντήσουν, αν θα πατούσαν ποτέ το κουμπί των πυρηνικών όπλων.

Η Τερέζα Μέι μετά την χωρίς δισταγμό καταφατική απάντηση, πρόσθεσε ότι «θα ήταν μια πράξη καθαρής ανευθυνότητας» να καταργήσει το Ηνωμένο Βασίλειο τα πυρηνικά όπλα και κατηγόρησε τους αντιπάλους του πυρηνικού προγράμματος Trident λέγοντας ότι αυτό το πρόγραμμα θα ήταν το πρώτο που θα υπερασπιζόταν την χώρα απέναντι στους εχθρούς της.

Ο επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος μετά το δημοψήφισμα για Brexit, έχει δεχθεί σφοδρές επικρίσεις από τους περισσότερους βουλευτές του, που του ζητούν να παραιτηθεί, υποστήριξε την δική του θέση για το θέμα, η οποία είναι αντίθετη από εκείνη της πρωθυπουργού.

«Δεν θα έπαιρνα μία απόφαση που θα σκότωνε εκατομμύρια αθώους ανθρώπους», απάντησε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.