ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Μυστήριο πλανάται γύρω από το θάνατο 30χρονης – Τι φοβούνται οι Αρχές;

Μια 30χρονη γυναίκα από την κοινότητα της επαρχίας Λευκωσίας και μητέρα δύο ανήλικων παιδιών αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα μία ασθένεια που όλοι πίστευαν ότι ήταν κάτι το συνηθισμένο, στη συνέχεια όμως η υγεία της χειροτέρεψε και τη μετέφεραν άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Η 30χρονη γυναίκα αρχικά είχε ενοχλήσεις και εκδήλωνε διάφορα συμπτώματα, με αποτέλεσμα να πιστεύουν πως πρόκειται απλά για μια συνηθισμένη ασθένεια, οι πόνοι όμως δεν υποχωρούσαν και όταν άρχισε η κατάστασή της να χειροτερεύει μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου ακόμα κι εκεί οι γιατροί δεν κατάφεραν να διαπιστώσουν τι ακριβώς συνέβαινε.

Σύμφωνα με τον philenews για αρκετούς μήνες η 30χρονη μπαινόβγαινε στο νοσοκομείο αφού την βασάνιζαν φοβεροί πονοκέφαλοι. Στις 20 Απριλίου, λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα και μετά από ακόμα πιο έντονους πονοκεφάλους η γυναίκα εισήχθη στο παθολογικό τμήμα του νοσοκομείου για περαιτέρω διερεύνηση της κατάστασής της.

Εκεί υπεβλήθη σε όλες τις πιθανές διαγνωστικές εξετάσεις και αναλύσεις ενώ δείγματα στάλθηκαν και στο εξωτερικό χωρίς ωστόσο να προκύψει κάτι συγκεκριμένο. Καθόλη την παραμονή της στο νοσοκομείο η 30χρονη δεν είχε πλήρη αντίληψη των όσων συνέβαιναν γύρω της αν και τις περισσότερες ώρες μπορούσε να επικοινωνήσει έστω και με νοήματα με το σύζυγό της, τελικά η επικοινωνία της με τους οικείους της σταμάτησε πριν από περίπου 15 ημέρες.

Τελικά οι γιατροί αποφάνθηκαν ότι ενδεχομένως να υπήρχε υγρό στον εγκέφαλο της. Την περασμένη Τετάρτη τοποθέτησαν ειδικό καθετήρα για την αναρρόφηση του υγρού. Η οικογένεια είχε ενημερωθεί ότι είχαν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες και ότι τις επόμενες ημέρες θα μεταφερόταν σε εξειδικευμένο κέντρο στην Γερμανία.

Περίπου στις 10 το βράδυ της ίδιας ημέρας οι νευροχειρουργοί του νοσοκομείου αποφάσισαν ότι θα προσπαθούσαν να την υποβάλουν σε χειρουργική επέμβαση. «Στις 4 το πρωί ο γιατρός βγήκε από το χειρουργείο και μας ενημέρωσε ότι στο κέντρο του εγκεφάλου υπήρχε ένας κακοήθης όγκος. Από την Παρασκευή το πρωί μας είπαν ότι ήταν εγκεφαλικά νεκρή», ανέφερε στον «Φ» άτομο από το στενό οικογενειακό περιβάλλον της 30χρονης.

Ο σύζυγος της 30χρονης μιλώντας στο ΣΙΓΜΑ περιέγραψε τον Γολγοθά που βίωσε η οικογένειά του και με δάκρυα στα μάτια διερωτάται γιατί εικοσιτετράωρα μετά τον θάνατο της συζύγου του κανένας αρμόδιος δεν έχει λάβει την ευθύνη του περιστατικού αλλά αντιθέτως τηρείται σιγήν ιχθύος.

Πίσω από όλη αυτή τη σιωπή και τη μυστικότητα άρχισαν να δημιουργούνται εύλογες απορίες και ανησυχίες στην οικογένεια της 30χρονης, σε σημείο που τους έμπαιναν στο μυαλό υποψίες ακόμη και για μολυσματικές ασθένειες.

Σήμερα και αφού η οικογένεια είχε προχωρήσει και σε διευθετήσεις για την κηδεία της που θα τελεστεί μεθαύριο Παρασκευή, έφθασαν τα αποτελέσματα των αναλύσεων στις οποίες υπεβλήθη δείγμα που λήφθηκε από τον εγκέφαλο της κοπέλας. Το πόρισμα ήταν ότι «δεν υπήρχε κακοήθεια και ως εκ τούτου δεν δικαιολογείτο ο θάνατος της νεαρής».

Ανησυχία προκαλεί το παραπάνω περιστατικό τόσο στις αστυνομικές αρχές όσο και στις ιατρικές υπηρεσίες με έντονο τον φόβο εξάπλωσης πιθανής μολυσματικής ασθένειας.

Σύμφωνα το ΣΙΓΜΑ η διστακτικότητα των αρχών έχει να κάνει με την αναμονή των αποτελεσμάτων από ιατρικό κέντρο της Αγγλίας τα οποία θα γνωστοποιηθούν την ερχόμενη Παρασκευή.

newsit.com.cy

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.