ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Μυστήριο με 370 κιλά κοκαϊνης που βρέθηκαν σε εργοστάσιο της Cocα Colα στη Γαλλία

Κοκαϊνη αξίας 50 εκατ. ευρώ εντόπισαν οι γαλλικές αρχές σε εργοστάσιο της Coca Cola στην πόλη Signes στη νότια Γαλλία.

Το 370 κιλών «εμπόρευμα», ένα από τα μεγαλύτερα που έχει βρεθεί σε γαλλικό έδαφος, ήταν κρυμμένο σε μια παραγγελία συμπυκνωμένου χυμού πορτοκαλιών που έφτασε με κοντέινερ από την Κόστα Ρίκα στις 26 Αυγούστου.

Οι εργαζόμενοι που άνοιξαν την παραγγελία ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία. «Μπορείτε να φανταστείτε την έκπληξή μας» δήλωσε εκπρόσωπος της Coca Cola, προσθέτοντας ότι οι εργαζόμενοι του εργοστασίου αποκλείονται σαν πιθανοί ύποπτοι.

«Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι δεν εμπλέκονται με κανέναν τρόπο» δήλωσε ο περιφερειακός πρόεδρος της Coca Cola Jean-Denis Malgras στην ιστοσελίδα Var-Matin.

Ο εισαγγελέας της Μασσαλίας, Xavier Tarabeux, που ανέλαβε την υπόθεση, ξεκίνησε έρευνα με κατηγορίες για trafficking και παράνομη εισαγωγή ναρκωτικών κάνοντας λόγο για μια «πολύ δυσάρεστη έκπληξη».

Σημειώνεται πως υπάρχουν πολλές αναφορές ότι η αρχική συνταγή της Coca Cola, που δημιουργήθηκε το 1886 από τον Αμερικανό John Pemberton, περιέχει ίχνη κοκαϊνης από εκχύλισμα των φύλλων κόκας. Ωστόσο, η εταιρεία, αν κι έχει κρατήσει μυστική τη συνταγή μέχρι και σήμερα, δηλώνει ότι ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε ως συστατικό.

tei.png

cocaine.jpg

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.