ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ
Μύδια στην κατσαρόλα με σπανάκι

Μύδια στην κατσαρόλα με σπανάκι

Τόπος Προέλευσης Χαλκιδική

Χρόνος παρασκευής 35 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά

Σερβίρει 6 άτομα
Βαθμός δυσκολίας εύκολη

υλικά

½ κιλό μύδια φρέσκα
1 ½ κιλό σπανάκι
2 μέτρια κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
½ ματσάκι μαϊντανό
½ ματσάκι άνηθο
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού Χωριό μαργαρίνη με ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβουμε.
  2. Πλένουμε το μαϊντανό και τον άνηθο και τα ψιλοκόβουμε κι αυτά.
  3. Πλένουμε και καθαρίζουμε το σπανάκι και το χοντροκόβουμε.
  4. Καθαρίζουμε το σκόρδο και το ψιλοκόβουμε (σχεδόν το λιώνουμε).
  5. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη Χωριό μαργαρίνη με ελαιόλαδο και μόλις λιώσει βάζουμε το κρεμμύδι να σοταριστεί σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά περίπου.
  6. Προσθέτουμε τα μύδια, τον άνηθο, το μαϊντανό και το σπανάκι ενώ παράλληλα ανακατεύουμε συνεχώς. Βράζουμε για 25 με 30 λεπτά.

Διάρκεια Μαγειρέματος:
30 – 60 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας:
Για αρχάριους
Είδος φαγητού:
Μαγειρευτά
Τύπος γεύματος:
Ορεκτικό

Πώς να το μαγειρέψω:
Στην κατσαρόλα
Για ειδικές περιπτώσεις:
Μεγάλες παρέες
Της εποχής:
Καλοκαίρι, Σαρακοστή
Συστατικά:
Λαχανικά, Θαλασσινά

www.minervahorio.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.