ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΗΠΑ: Μωρό βρήκε τραγικό θάνατο ξεχασμένο επί πέντε ώρες σε αυτοκίνητο

Η γιαγιά του είχε αφήσει το μόλις 13 μηνών μωρό μέσα σε ένα αυτοκίνητο για πέντε ώρες για να επισκεφθεί κάποιους φίλους της ενώ με την θερμοκρασία να είναι πάνω από 38° C το μωρό δεν κατάφερε να αντέξει και έχασε την ζωή του

Μία απίστευτη ιστορία συγκλονίζει την κοινή γνώμη των ΗΠΑ αυτές τις ημέρες. Μία γιαγιά, η 47χρονη Μπάρμπαρα Πέμπερτον, κατηγορείται για φόνο εξ αμελείας, καθώς άφησε μέσα στο αυτοκίνητό της τον 13 μηνών εγγονό της για πάνω από πέντε ώρες μόνο του.

Η γιαγιά πάρκαρε το αυτοκίνητο έξω από το σπίτι των φίλων της στους οποίους είχε πάει επίσκεψη ενώ άφησε τον κινητήρα και το καλοριφέρ ανοικτό, καθώς η εξωτερική θερμοκρασία ήταν γύρω στους 15 βαθμούς Κελσίου.

Όμως στο εσωτερικό η θερμοκρασία έφθασε σύμφωνα με την αστυνομία πάνω από τους 38 βαθμούς. Και αυτό σε συνδυασμό με τα πολλά ρούχα που φορούσε το μωρό το οδήγησε στο θάνατό του. Η γιαγιά του όλες αυτές τις ώρες δεν ανησύχησε καθόλου για την κατάσταση του μωρού, και δεν πλησίασε καθόλου στο αυτοκίνητο καθ’ όλη την διάρκεια της πεντάωρης επίσκεψης στους φίλους της.

Όταν όμως ολοκλήρωσε την επίσκεψη και θέλησε να φύγει, μπαίνοντας στο αυτοκίνητο είδε ότι το μωρό είχε χάσει τις αισθήσεις του. Αν και ειδοποίησε αμέσως τις Πρώτες Βοήθειες, δεν μπόρεσαν να κάνουν απολύτως τίποτα, καθώς το μικρό βρέφος είχε πεθάνει πριν από αρκετή ώρα.

Οι αρχές της περιοχής στην Πολιτεία της Τζόρτζια που έγινε το περιστατικό, κυριολεκτικά δεν μπορούν να εξηγήσουν την συμπεριφορά της γιαγιάς, η οποία δεν πλησίασε καθόλου το αυτοκίνητο -όπως είπαν και οι φίλοι της- καθ’ όλη την διάρκεια που βρισκόταν εκεί. Το μωρό σύμφωνα με τους ιατροδικαστές πέθανε από υπερθερμία, καθώς είχε εκτεθεί για πολλή ώρα σε υψηλές θερμοκρασίες.

Η γιαγιά κρίθηκε προφυλακιστέα και κατηγορείται για φόνο εξ αμελείας. Πάντως δεν είναι μοναδικό περιστατικό στις ΗΠΑ καθώς πέρσι σημειώθηκαν αρκετές τέτοιες περιπτώσεις, με μωρά και μικρά παιδιά να αφήνονται κλεισμένα μέσα σε αυτοκίνητα. Μία συνήθεια που όπως λένε οι ειδικοί είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για τα μικρά παιδιά, τα οποία δεν έχουν την ικανότητα να ιδρώνουν και να αποβάλλουν την θερμότητα όπως οι μεγάλοι, γι’ αυτό κινδυνεύουν πολύ περισσότερο να πάθουν κάποια βλάβη, ακόμα και αν βρεθούν για ελάχιστη ώρα κλεισμένα σε ένα αυτοκίνητο που βρίσκεται κάτω από τον ήλιο.

www.protothema.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.