ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Μπρούσκο: Ο Πάτροκλος χαροπαλεύει – Εξελίξεις που δεν τις περιμένει κανείς!

Από την Τίνα Μεσσαροπούλου.

Εξελίξεις που δεν τις περιμένει κανείς πρόκειται να συμβούν αυτή την εβδομάδα στο «Μπρούσκο». Η Αναστασία συνεχίζει τον αγώνα της να ξανακερδίσει τον Ματθαίο, ο Πάτροκλος μην αντέχοντας την πίεση από τις αποκαλύψεις επιχειρεί να βάλει τέλος στη ζωή του, η Λουκία κατηγορείται για εγκλήματα και ο Σήφης με την Ολγα φτάνουν στο χωρισμό. Και μέσα σε όλα, ο Διαμαντής καταστρώνει νέα σατανικά σχέδια για να ανατρέψει για μια ακόμα φορά ό,τι υπάρχει και είναι εις βάρος του.
Ο Σήφης και η Αναστασία συγκρούονται όταν εκείνος αδυνατεί να την πείσει για την ενοχή του Ματθαίου, έτσι εκείνη αποφασίζει να πάρει δραστικά μέτρα. Σκηνή όμως κάνει και η Μελίνα στον Σήφη για την ανθοδέσμη που της έστειλε, κατηγορώντας τον ότι ήθελε να της δημιουργήσει πρόβλημα με τον Αχιλλέα. Την ίδια στιγμή, η αντίδραση του Αχιλλέα σ’ αυτό το γεγονός είναι πέρα για πέρα απρόσμενη, δημιουργώντας τεράστιες ανασφάλειες στη Μελίνα. Το ίδιο αναπάντεχη είναι και η αντίδραση της Δάφνης, όταν έρχεται αντιμέτωπη με το έντονο φλερτ του Αρη.

Η Ολγα αποτυγχάνει για ακόμα μια φορά να πλησιάσει και να κερδίσει την αγάπη της Στεφανίας, κάτι που φαίνεται να την προβληματίζει αφού περιμένει το παιδί του Σήφη. Από την άλλη, ο Μανωλιός βέβαιος για το ότι ο Σήφης είναι ο πατέρας του παιδιού που περιμένει η Μελίνα, αρχίζει και το διαδίδει παντού…

Ο Ματθαίος δεν θέλει ν’ ακούσει για την Αναστασία

Ο Ματθαίος αντιμετωπίζει πολύ σκληρά την Αναστασία που έχει πάει στην Κύπρο, προκειμένου να τα βρούνε. Ο Αχιλλέας θα προσπαθήσει να μεσολαβήσει αλλά ο Ματθαίος είναι αμετάπειστος, γεγονός που βυθίζει σε απελπισία την Αναστασία, που τώρα έχει καταλάβει το λάθος της.

Ο Πάτροκλος σε έξαλλη κατάσταση επιτίθεται στη Χρυσάνθη και στη συνέχεια στον Διαμαντή, λέγοντάς του ότι δεν θέλει να τον ξαναδεί ποτέ. Η άσχημη ψυχολογική του κατάσταση θα τον οδηγήσει εκτός ελέγχου. Ο Σήφης, έξαλλος με τη μεταστροφή της Αναστασίας, θα κατηγορήσει τη Μελίνα για τη διαμεσολάβησή της και θα της μιλήσει πολύ σκληρά.

Η Δάφνη έχει πάει στην Κύπρο προκειμένου να ξεχάσει τον Αρη και να αποφύγει τον πειρασμό, προκαλώντας τρελά γέλια στη Μελίνα και τον Αχιλλέα, που διασκεδάζουν πολύ με την κατάσταση. Η αστυνομία συλλαμβάνει τη Λουκία στα Χανιά, ως συνένοχο του Νικηφόρου. Η Ολγα, απογοητευμένη, μαζεύει τα ρούχα της και φεύγει από το σπίτι του Σήφη.

«Η κόρη μου είναι πάνω απ’ όλα»

Παρεξηγημένη από τη συμπεριφορά της Στεφανίας, η Ολγα μαζεύει τα πράγματά της κι επιστρέφει σπίτι της, ενώ κάποιες κουβέντες της ενοχλούν τον Σήφη, οποίος της ξεκαθαρίζει: «Ακου, για να τα ξεκαθαρίζουμε. Η ψυχολογία της κόρης μου είναι πάνω από όλα, ακόμα και αν έχει άδικο. Αν δεν γουστάρεις, πες το να τελειώνουμε».

Ο Νεκτάριος μιλάει σκληρά στον Διαμαντή όταν μαθαίνει από τον Πάτροκλο ότι μητέρα τους είναι η Χρυσάνθη, καθώς και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έμεινε έγκυος. Παράλληλα, ο Διαμαντής δίνει την δική του ερμηνεία στην Αννα, παίρνοντάς την με το μέρος του, ενώ η Χρυσάνθη λέει όλη την αλήθεια στον Μάρκο.

Μετανιωμένη η Αναστασία, κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια να πλησιάσει τον Ματθαίο. Η Βασιλική κάνει τον Μηνά να ζηλέψει κι επιτέλους και να την προσέξει. Η Δάφνη τσακώνεται με τον Μάρκο όταν την πιέζει να επιστρέψει άμεσα στα Χανιά. Αντίθετα, η Μελίνα απολαμβάνει τις εκδηλώσεις αγάπης του Αχιλλέα και το ζευγάρι διανύει την πιο ευτυχισμένη περίοδο της ζωής του.

Ο Μανωλιός εξαγριώνεται όταν μαθαίνει ότι ο Κίκης τριγυρνάει και πάλι στα Χανιά. Ο Παύλος στηρίζει τη Λουκία στη δύσκολη περιπέτεια που περνάει, ενώ στο μεταξύ ο Σήφης βρίσκεται πολύ κοντά στην αποκάλυψη της συμμετοχής του Πάτροκλου στην απαγωγή της Μελίνας.

Καρέ-καρέ η απόπειρα αυτοκτονίας του Πάτροκλου

Ο Νεκτάριος απορρίπτει με πολύ έντονο τρόπο τη Χρυσάνθη, χωρίς καν να δεχτεί να την ακούσει. Ο Ματθαίος εξακολουθεί να κρατάει σκληρή στάση απέναντι στην Αναστασία και προχωράει ακάθεκτος προς το διαζύγιο, ενώ η Αναστασία προσπαθεί με κάθε τρόπο να τον πλησιάσει. Η Λουκία ορκίζεται στον Παύλο πως δεν έχει καμία ανάμειξη στις παράνομες πράξεις του Νικηφόρου, αλλά θα πρέπει να βρει μια εξήγηση για τις ηχογραφημένες συνομιλίες που την εκθέτουν.

Η Βασιλική εξακολουθεί να κάνει καψόνια στον Μηνά, ώσπου την ανακαλύπτει. Ο Αρης είναι στην Κύπρο και βάζει σε μεγάλο πειρασμό τη Δάφνη όταν της ζητάει να βγουν ραντεβού. Ο Πάτροκλος συνεχίζει να βρίσκεται εκτός ελέγχου και επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες όλων αποφασίζει να προχωρήσει στην τελική αυτοκαταστροφική πράξη. Είναι θυμωμένος και χάλια, μέχρι που το αυτοκίνητό του φτάνει σε ένα γκρεμό. Λίγα εκατοστά πριν τον γκρεμό σταματάει καθώς χτυπάει το τηλέφωνό του. Τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα, αφού στο τηλέφωνο είναι η Χρυσάνθη.

Ο Πάτροκλος βγαίνει από το αυτοκίνητο. «Τι θέλεις;», της λέει και η Χρυσάνθη κλαίγοντας του ζητά να την ακούσει, όμως αυτός της απαντά με βλέμμα τρελού: «Να πας στο διάολο» κι αμέσως κλείνει το τηλέφωνο και κοιτάζει επίμονα τον γκρεμό. Εχει πέσει η νύχτα και ο Πάτροκλος μπαίνει ξανά στο αυτοκίνητο, ενώ το μυαλό του ταξιδεύει. Σκέφτεται «η μάνα μου με γέννησε και με πέταξε, θα τη μισώ πάντα». Αμέσως μετά θυμάται τον Διαμαντή που του δίνει τα αποτελέσματα από το τεστ DNA και του λέει ότι είναι γιος του, μετά τη Δήμητρα που την κρατά αγκαλιά και της λέει ότι την αγαπάει, την αγκαλιά με τον αδελφό του και τη Χρυσάνθη, που ακόμα αντηχούν τα λόγια της στα αυτιά του: «Δεν σας ήθελα, ένιωθα μίσος για τον Διαμαντή που με βίασε, δεν άντεχα να σας βλέπω».
Ο Πάτροκλος είναι πια διαλυμένος, δεν βλέπει μπροστά του. Γυρίζει το κλειδί στη μίζα, βάζει μπρος το αυτοκίνητο και μαρσάρει δυνατά. Εχει πάρει την απόφασή του. Δεν θέλει άλλο τη ζωή του και ετοιμάζεται ν’ αυτοκτονήσει. Βάζει ταχύτητα, πατάει το πόδι του με δύναμη το γκάζι και πέφτει στον γκρεμό και τη θάλασσα.
Την ώρα που το αυτοκίνητο του Πάτροκλου έπεφτε στη θάλασσα, ένα ζευγάρι που ήταν εκεί κοντά για μια ρομαντική βόλτα, βλέπει όλο αυτό και τρελαίνεται. Η κοπέλα φωνάζει «Θέε μου» και ο άντρας τρέχει για να δει αν μπορεί να τον σώσει, ενώ το αυτοκίνητο ήδη είναι μέσα στη θάλασσα.

Ο Πάτροκλος χαροπαλεύει

Στο σπίτι δεν γνωρίζουν τίποτα, μέχρι τη στιγμή που χτυπάει το τηλέφωνο του Αχιλλέα και ζητούν τον Νεκτάριο, ο οποίος έχει κλειστό το κινητό του. Ο Αχιλλέας μιλάει για λίγα δευτερόλεπτα, μετά κοιτάζει τον Νεκτάριο και του ζητάει να τον ακούσει προσεκτικά: «Νεκτάριε, θέλω να είσαι ψύχραιμος. Ο Πάτροκλος έπεσε με το αυτοκίνητο στη θάλασσα». Ολοι πετάγονται ταραγμένοι και ο Νεκτάριος με κλάματα τον ρωτάει: «Πες μου ζει;». Ο Αχιλλέας του αναφέρει όσα του είπαν στο τηλέφωνο: «Ηταν ένα ζευγάρι εκεί και τον είδε. Το αγόρι βούτηξε και κατάφερε να τον βγάλει, είχε πιει πολύ νερό. Δεν μου είπαν περισσότερα, είναι στο νοσοκομείο. Θέλω ψυχραιμία». Μάλιστα ο Αχιλλέας ανησυχεί και για τη Μελίνα, καθώς λόγω της κατάστασής της δεν πρέπει να ταράζεται: «Θα σας πάω εγώ. Μελίνα εσύ μείνε εδώ», της λέει.
Ολοι τρέχουν στο νοσοκομείο καταρρακωμένοι, ενώ η Δήμητρα κλαίει με σπαραγμό. Μόλις φτάνουν μαθαίνουν ότι ο Πάτροκλος αναπνέει αλλά είναι σε άσχημη κατάσταση, λόγω σοβαρής υποθερμίας και χαροπαλεύει στην εντατική. Οι ώρες αγωνίας είναι τραγικές, η Αννα το μαθαίνει και έρχεται στην Κύπρο. Μόλις φτάνει στο δωμάτιο, ακούει τη Δήμητρα να λέει στον Πάτροκλο: «Αγάπη μου, σ’ αγαπάω» και γίνεται έξαλλη. Παράλληλα, η Χρυσάνθη πάει στο νοσοκομείο, όμως τη διώχνουν και όλοι πια ελπίζουν σε ένα θαύμα…

ΤΟ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΑΝΘΗ

Παρά τις συνεχόμενες προσπάθειες της Μελίνας και του Αχιλλέα να κατευνάσουν τα πνεύματα, ο Ματθαίος ανυποχώρητος ζητάει διαζύγιο από την Αναστασία. Ο Παύλος ενοχλείται από μια τυχαία ανακάλυψη που κάνει για τη Λουκία. Η Δάφνη κρατιέται με νύχια και με δόντια για να μη πέσει στην αγκαλιά του γοητευτικού Αρη. Την ίδια στιγμή στα Χανιά, ο Μάρκος ξεσπάει τα νεύρα του πάνω στην Κωνσταντίνα. Οι γκάφες του Μανωλιού εξοργίζουν τον Σήφη: «Μανωλιό, διαδίδεις κουτσομπολιά ότι το μωρό που περιμένει η Μελίνα είναι δικό μου; Δεν μου ’δωσες λόγο, ρε, ότι δεν θα πεις πουθενά για το τηλεφώνημα που κρυφάκουσες;», του λέει και παραλίγο να τον χτυπήσει αν δεν βρισκόταν εκεί ο Μηνάς, του οποίου η στάση γίνεται αφορμή για ένα νέο ξέσπασμα της Βασιλικής.
Ο Διαμαντής επιχειρεί μια νέα ίντριγκα βάζοντας στο κόλπο τη φίλη της Χέλγκας, Αννα: «Εχω να σου κάνω μια πρόταση που θα ωφελήσει και τους δυο μας. Ξέρω πόσο αγαπούσες τη Χέλγκα και η Χρυσάνθη την πρόδωσε». Αυτό ήταν μόνο η εισαγωγή, γιατί το σατανικό σχέδιο του Διαμαντή είναι να βάλει την Αννα διαβάλλει τη Χρυσάνθη στα παιδιά, να πει ότι αυτή τον στρίμωξε και ότι παράτησε τα παιδιά της κρυφά και έφυγε.
Την ίδια στιγμή, στο σπίτι του Σήφη φτάνει, υπό άκρα μυστικότητα, η καλεσμένη του από την Κύπρο, που θα είναι μεγάλη έκπληξη για όλους…«Σ’ ευχαριστώ που ήρθες στα Χανιά. Ελα, πέρνα… μόνοι μας είμαστε», της λέει και δεν είναι άλλη από την Αλεξάνδρα, την ψυχολόγο και ερωμένη του Νεκτάριου, που όπως θα δούμε παρακάτω θα γίνει η γυναίκα-κλειδί που θα βοηθήσει τόσο τον Σήφη, όσο και τον Αχιλλέα να βρουν την άκρη στην απαγωγή της Μελίνας.

youweekly.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.