ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ
Μπράουνις με παγωτό φράουλα

Μπράουνις με παγωτό φράουλα

Υλικά για 4-6 άτομα

Για τα μπράουνις

  • 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 γραμμάρια κουβερτούρα τριμμένη
  • 50 γραμμάρια κακάο
  • 250 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι εσπρέσσο
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 βανίλια σκόνη
  • 2 μεγάλοι κρόκοι αυγών
  • 60 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
  • 125 ml σπορέλαιο ή καλαμποκέλαιο
  • λίγο βούτυρο για να αλείψουμε το ταψί
  • λίγο αλεύρι για να πασπαλίσουμε το ταψί
  • ½ φλιτζάνι νερό

Για το παγωτό φράουλα

  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 400 γραμμάρια ώριμες φράουλες + 1 κούπα φράουλες κομμένες σε κομματια
  • 2 αυγά μεσαίου μεγέθους (προαιρετικά)
  • 400 ml πλήρες γάλα πλήρες
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά

Εκτέλεση

Για τα μπράουνις

  1. Βάζουμε σε ένα μπολ το κακάο με μισό φλιτζάνι νερό και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μπολ το λιωμένο βούτυρο, την τριμμένη κουβερτούρα, τη βανίλια, το λάδι και τον εσπρέσσο. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα αυγά και τους κρόκους.
  2. Συμπληρώνουμε στα υλικά τη μαύρη ζάχαρη και το αλεύρι και ανακατεύουμε ξανά. Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι ένα ορθογώνιο ταψί διαστάσεων 30Χ40 εκατοστών.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα που φτιάξαμε μέσα στο ταψί και προθερμαίνουμε το φούρνο. Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο, στο χαμηλότερο ράφι, στους 160 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
  4. Όταν βγάλουμε το ταψί από το φούρνο, θα αφήσουμε τα μπράουνις να κρυώσουν για λίγη ώρα και μετά θα τα σερβίρουμε.

Για το παγωτό φράουλα

  1. Πλένουμε καλά τις φράουλες και καθαρίζουμε τα κοτσάνια τους. Ρίχνουμε τις φράουλες στο μπλέντερ ή στο μούλτι και τις πολτοποιούμε. Αδειάζουμε τον πολτό τους σε ένα μπολ.
  2. Βάζουμε τα αυγά και τη ζάχαρη σε μια λεκάνη και τα χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά. Αμέσως μετά αδειάζουμε στο μπολ το γάλα και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά ακόμη.
  3. Αδειάζουμε στη λεκάνη και τον πολτό από τις φράουλες και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια δουλεύουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή μας σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή της.
  4. Μόλις το παγωτό ετοιμαστεί από την παγωτομηχανή, προσθέτουμε τα κομμάτια φράουλας και το ρίχνουμε σε ένα μπολ και έπειτα το βάζουμε στην κατάψυξη. Το αφήνουμε για τουλάχιστον 2 ώρες προτού το καταναλώσουμε.

newsbeast.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.