ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ
Mπουρίτο με ψητό ψάρι

Mπουρίτο με ψητό ψάρι

Χρησιμοποιώντας μια καλή μαγιονέζα φτιάχνουμε εν τάχει μια εξαίσια μπεαρνέζ για το μπον φιλέ μας.

Διαβάστε τη συνταγή για τομπουρίτο με ψητό ψάρι:

Μερίδες: 4 μερίδες
Συνολικός χρόνος: 20 λεπτά
Χρόνος προετ.: 10 λεπτά

Υλικά συνταγής:

  • 4 τορτίγιες
  • 4 φιλέτα ψαριού (πέρκα ή μπακαλιάρος κ.λπ.) περίπου 150 γρ. το ένα, φρέσκα ή κατεψυγμένα
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • 20 ml χυμός λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 – 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 100 γρ. έτοιμο πέστο βασιλικού ή 1 βαζάκι έτοιμο γουακαμόλε (σάλτσα από αβοκάντο, λάιμ, κρεμμύδι, τσίλι και μπαχαρικά – σε ορισμένα σούπερ μάρκετ και ντέλι)

Εκτέλεση:

1. Αφήνουμε τα φιλέτα να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου για περίπου 20 λεπτά.

2. Ζεσταίνουμε σε πολύ δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να κάψει πολύ καλά (σχεδόν να καπνίσει). Αλείφουμε τα φιλέτα με το λάδι και τα αλατοπιπερώνουμε.

3. Βάζουμε τα φιλέτα στο πολύ καυτό τηγάνι και τα αφήνουμε να καψαλιστούν καλά και να κάνουν κρούστα προτού τα γυρίσουμε.

4. Ψήνουμε για 3 λεπτά από τη μία πλευρά και 2 λεπτά από την άλλη για πολύ ελαφρά ψημένο, 4 και 3 λεπτά για ελαφρώς ψημένο, 5 – 4 για μετρίως ψημένο ή 6 – 5 λεπτά για καλοψημένο.

5. Ειδικά αν το τρώμε καλοψημένο, θα χρειαστεί να το γυρίσουμε 2 – 3 φορές και να «παίξουμε» με την ένταση της φωτιάς για να μην αρπάξει εξωτερικά μέχρι να γίνει και στο εσωτερικό του.

6. Για να το γυρίσουμε χρησιμοποιούμε λαβίδα και όχι πιρούνι, για να μην το τρυπήσουμε και έχουμε απώλεια υγρών. Μόλις ψηθούν τα φιλέτα, τα μεταφέρουμε σε πιατέλα, τα σκεπάζουμε και τα βάζουμε σε ζεστό σημείο (π.χ. μέσα στο φούρνο στους 60° C).

7. Μπεαρνέζ: Όση ώρα ψήνονται τα φιλέτα, ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Βάζουμε το ξίδι τα δαφνόφυλλα, τα χοντροσπασμένα πιπέρια και το σκόρδο σε ένα μικρό κατσαρολάκι και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μείνουν περίπου 30 ml υγρό (περίπου 2 κουτ. σούπας). Σουρώνουμε το υγρό, καθαρίζουμε το κατσαρολάκι και βάζουμε το σουρωμένο υγρό μαζί με τη μαγιονέζα.

8. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί καλά η σάλτσα. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και προσθέτουμε το μυρωδικό της επιλογής μας. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα υγρά που έχουν αφήσει τα φιλέτα στην πιατέλα.

9. Σερβίρουμε αμέσως τα φιλέτα με την μπεαρνέζ και πράσινη σαλάτα.

gastronomos.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.