ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

«Μπορείς να τον φέρεις σπίτι να γίνει αδερφός μου;» – Το συγκινητικό γράμμα 6χρονου στον Ομπάμα για το αγοράκι από τη Συρία (vid)

Μπορεί να είναι μόλις έξι ετών αλλά έβαλε τα γυαλιά σε όλους τους ηγέτες.

Ο μικρός Άλεξ ζει μία ήσυχη ζωή στη Νέα Υόρκη. Φαινομενικά είναι ένα παιδί σαν όλα τα άλλα στην ηλικία του, ωστόσο διακατέχεται από έναν ιδιαίτερο συναισθηματικό κόσμο.

 Ο Άλεξ έτυχε να δει τον Ομράν από την Συρία στην τηλεόραση και αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Έτσι, έγραψε ένα γράμμα στον Ομπάμα και του ζήτησε να βρει τον Ομράν και να τον φέρει στις ΗΠΑ για να γίνει μέλος της οικογένειας του.

Το συγκεκριμένο γεγονός αποκάλυψε ο ίδιος ο Ομπάμα λέγοντας πως η επιστολή στάλθηκε από το παιδί που δεν ξέρει τι σημαίνει κυνισμός, που δεν είναι καχύποπτο ή ξενοφοβικό.

«Αγαπητέ Πρόεδρε Ομπάμα, θυμάσαι το αγόρι που το πήρε το ασθενοφόρο στην Συρία; Μπορείτε παρακαλώ να πάτε να τον πάρετε και να τον φέρετε στο σπίτι μας; Θα σας περιμένουμε με σημαίες, λουλούδια και μπαλόνια. Θα του δώσουμε μια οικογένεια και θα γίνει αδελφός μας», λέει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο μικρούλης Αλεξ. Ο Λευκός Οίκος μάλιστα έδωσε στην δημοσιότητα και το βίντεο.

Ο Ομπάμα μετέφερε τα λόγια του μικρού Αλεξη στην Σύνοδο του ΟΗΕ για το προσφυγικό. «Θα έπρεπε να είμαστε σαν τον Αλεξ», έγραψε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ. «Φανταστείτε πως θα ήταν ο κόσμος αν ήμασταν έτσι. Φανταστείτε πόσος πόνος θα είχε απαλυνθεί και πόσες ζωές θα είχαν σωθεί».

Η επιστολή:

Αγαπητέ πρόεδρε Ομπάμα,

Θυμάσαι το αγόρι που ήταν σε ένα ασθενοφόρο στη Συρία; Μπορείς σε παρακαλώ να τον βρεις και να τον φέρεις σπίτι μου; Άφησε το αυτοκίνητο στο τέλος του δρόμου και θα σας περιμένουμε όλοι με σημαίες, λουλούδια και μπαλόνια. Θα του προσφέρουμε μία οικογένεια και θα γίνει αδερφός μας. Η Κάθριν, η μικρή που αδερφή θα συλλέγει πεταλούδες και πυγολαμπίδες γι αυτόν. Στο σχολείο μου, έχω ένα φίλο από τη Συρία, τον Ομάρ και θα του τον γνωρίσω. Μπορούμε να παίζουμε μαζί. Θα τον καλούμε στα πάρτι γενεθλίων και θα του μάθουμε και μία ξένη γλώσσα. Μπορεί να μάθει αγγλικά, όπως ο φίλος μου ο Αότο από την Ιαπωνία.

Σας παρακαλώ να του πείτε πως ο Άλεξ που θα γίνει αδερφός του είναι πολύ καλός σαν αυτόν. Και αφού δεν θα φέρει μαζί του και δεν έχει παιχνίδια, η Κάθριν θα του δώσει το μεγάλο κουνέλι της. Και εγώ το ποδήλατο μου, και θα του μάθω να κάνει. Θα του μάθω πρόσθεση και αφαίρεση στα μαθηματικά. Και θα τον αφήσει η Κάθριν να μυρίσει το λιπ γκλος της. Δεν αφήνει κανέναν να το αγγίξει.

Σας ευχαριστώ πολύ! Ανυπομονώ να έρθετε!

Άλεξ

6 ετών»

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.