ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Δεν έχει τέλος η φρίκη: Μαχητές της Μπόκο Χαράμ έκαψαν παιδιά ζωντανά!

Ένας από τους επιζώντες είπε πως είδε να συγκεντρώνουν όλους τους κατοίκους και να τους καίνει ζωντανούς, ενώ όποιον έτρεχε να ξεφύγει τον εκτελούσαν

Δεν έχει τέλος η φρίκη που βιώνουν οι κάτοικοι της Δυτικής Αφρικής, στις περιοχές όπου επελαύνουν οι αντάρτες της ισλαμικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, που «συναγωνίζεται» σε απάνθρωπες πράξεις το Ισλαμικό Κράτος. Αυτή τη φορά, οι μαχητές της έκαψαν ζωντανά τα παιδιά ενός χωριού που λεηλάτησαν, στα σύνορα της Νιγηρίας. 

Συνολικά τουλάχιστον 65 άνθρωποι βρήκαν μαρτυρικό θάνατο, όταν η Μπόκο Χαράμ εισέβαλε στο χωριό τους. Ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε πως οι αντάρτες συγκέντρωσαν όλους τους κατοίκους του χωριού και τους έβαλαν φωτιά, ενώ όποιον επιχειρούσε να ξεφύγει, τον εκτελούσαν. Ο ίδιος, είπε πως είχε σκαρφαλώσει σε ένα δέντρο και κατόρθωσε να μείνει αθέατος. 

Η τυφλή βία όμως δεν τελείωσε εκεί: Τρεις γυναίκες καμικάζι ανατινάχθηκαν, σκοτώνοντας πολλούς από τους κατοίκους του χωριού που μπόρεσαν να ξεφύγουν προς γειτονική περιοχή! 

Η επίθεση συνέβη σε χωριό κοντά στο Μαϊντουγκούρι της βορειοανατολικής Νιγηρίας. Πρόκειται για το Νταλόρι, περίπου 5 χλμ. ανατολικά του Μαϊντουγκούρι.

www.protothema.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.