ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Μπλάτερ: Δεν μπορείς να αγοράσεις ένα Μουντιάλ

Αθώος για τις κατηγορίες περί διαφθοράς δήλωσε ξανά

Την αθωότητά του διακήρυξε και πάλι ο Ζεπ Μπλάτερ. Ο πρώην πρόεδρος της FIFA, που τελεί υπό οκταετή αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο για μία «ύποπτη» πληρωμή προς τον Μισέλ Πλατινί, υποστήριξε πως δεν μπορείς να αγοράσεις την ανάληψη διοργάνωσης ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά άφησε αιχμές για πολιτικές επιρροές του Νικολά Σαρκοζί προς τον πρώην πρόεδρο της FIFA, προκειμένου να μην ψηφίσει υπέρ των ΗΠΑ για το Μουντιάλ του 2022.
«Είμαι βέβαιος πως υπάρχει δικαιοσύνη σε αυτόν τον κόσμο και δεν έχω κάνει τίποτα που να παραβαίνει τους νόμους. Δεν σκότωσα κανέναν, δεν λήστεψα τράπεζα, δεν πήρα χρήματα από πουθενά και συμπεριφερόμουν καλά σε όλους τις πρώην συντρόφους μου. Είναι αλήθεια. Με υποστηρίζουν όλες», τόνισε στους Times ο 79χρονος Ελβετός.
«Δεν μπορείς να αγοράσεις ένα Μουντιάλ. Όλα κρίνονται στο τέλος, όταν και παίζουν ρόλο οι μεγάλες πολιτικές επιρροές. Για τη διοργάνωση του 2022, ο Πλατινί είχε τουλάχιστον το θάρρος να μου τηλεφωνήσει και να μου πει πως “είχα επαφή με τον επικεφαλής της κυβέρνησης κι αν αυτός μου ζητήσει να υποστηρίξω τη Γαλλία για διαφορετικούς λόγους θα το κάνω”. Μου είπε “δεν θα ψηφίσω τους Αμερικανούς”. Τότε ήξερα πως θα υπήρχε πρόβλημα, προσπάθησα αλλά ήταν πολύ αργά», πρόσθεσε.
sport-fm.gr
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.