ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Μπισκοτόγλυκο με σοκολάτα

Θυμίζει το παλιό, κλασικό, μαμαδίστικο μωσαϊκό, αλλά δεν είναι.

Είναι πιο ελαφρύ, χωρίς μαργαρίνες και αυγά, έχει μαλακή υφή και διατηρείται στο ψυγείο.

…Αλλά όχι για πολύ, γιατί  τρώγεται μετά μανίας…

Θα χρειαστούμε:

1 κουτί γάλα εβαπορέ και την ίδια ποσότητα σε νερό

3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

1-2  βανίλιες

3 κουταλιές κορν φλάουρ

2 πλάκες κουβερτούρα των100 γρ. (200 γρ. στο σύνολο)

1 και 1/2 πακέτο μπισκότα Πτι Μπερ 

Θα τα βάλουμε όλα σε ένα κατσαρολάκι (εκτός από τα μπισκότα!) θα ανάψουμε το μάτι και ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα για να διαλυθεί το κορν φλάουρ και να λιώσει η σοκολάτα, θα περιμένουμε να πήξει η κρέμα.

Θα πάρει γύρω στα 5 με 10 λεπτά.

Μόλις πήξει θα την αδειάσουμε σε ένα γυάλινο μπωλ (για να κρυώσει πιο γρήγορα).

Θα τη σκεπάσουμε με μεμβράνη που θα ακουμπάει στην επιφάνειά της, για να μην πιάσει κρούστα.

Θα την αφήσουμε να κρυώσει εντελώς και μέσα θα τρίψουμε με τα δάχτυλά μας σε μικρά κομμάτια, τα μπισκότα μας.

Καλό ανακάτεμα και στρώσιμο σε ένα ωραίο ταψί ή πυρέξ, για να παγώσει καλά στο ψυγείο.

Για πιο γκλαμουράτη εμφάνιση, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τρούφα σοκολάτας.

Το γλυκάκι μας μπορεί κάλλιστα να σταθεί και σαν ελαφριά καλοκαιρινή τούρτα, αν το στολίσουμε με μια χτυπημένη κρέμα και κανένα κερασάκι γλασέ ή ξηρούς καρπούς, όπως αμύγδαλο φιλέ ή τριμμένο καρύδι ή φουντούκι.

Απλό, σοκολατένιο και ανάλαφρο.

Η δροσερή πρόταση του καλοκαιριού, για όσους δεν μπορούν να στερηθούν τη λατρεμένη σοκολάτα!

 eyedoll.gr/

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.