ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Μπαριανάκης Μ.: Λιγότερα αμνοερίφια σφάχτηκαν φέτος

Συνέντευξη τύπου του Προέδρου κ. Μπαριανάκη για τα Σφαγεία Ρόδου¨

  Για τα πεπραγμένα του Σφαγείου Ρόδου το Πάσχα  μίλησε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Φυτωρίου κ. Μιχάλης Μπαριανάκης στην συνέντευξη τύπου που παρέθεσε στα Μ.Μ.Ε. στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου .

Ο Πρόεδρος του Φυτωρίου αφού έστειλε τις ευχές του για Χρόνια Πολλά και Χριστός Ανέστη σε όλο τον κόσμο , δήλωσε ότι και φέτος το Πάσχα, τα σφαγεία πάρα τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν με την έλλειψη προσωπικού ,δούλεψαν  με επιτυχία και υπηρέτησαν τόσο τους παραγωγούς κτηνοτρόφους και κρεοπώλες όσο και το καταναλωτικό κοινό όσο αναφορά στην ποσότητα και την ποιότητα των σφάγιων. Με ευθύνη του Περιφερειακού φυτωρίου δούλεψαν και τα σφαγεία της Δ.Κ. Έμπωνας για να εξυπηρετήσουν τους κτηνοτρόφους του κεντρικού συγκροτήματος του νησιού.

Συγκεκριμένα  στα σφαγεία της πόλης της Ρόδου  για το 2017 σφάχτηκαν 2.402 αμνοερίφια ,10 βοδινά και 80 χοιρινά ,σε αντίθεση με το 2016 που σφάχτηκαν  3300 αμνοερίφια , 11 βοδινά και 40 χοιρινά , και στα σφαγεία της Έμπωνας  το 2017 σφάχτηκαν 1930 αμνοερίφια  ενώ για το 2016 τα αντίστοιχα ήταν  2.170 αμνοερίφια είχαμε δηλ. μια μείωση της τάξεως του 33% και 15% αντίστοιχα.

Αυτό οφείλεται  στο ότι το Πάσχα εφέτος εορτάστηκε ενωρίτερα .

Ο κ. Μπαριανάκης αναφέρθηκε και στην λειτουργία του νέου Σφαγείου στο νησί της Νισύρου όπου εσφάγησαν 500 αμνοερίφια όπως επίσης και στην λειτουργία των σφαγείων στα νησιά  Κω με 2.500 σφάγια  ,Σύμη με 100 σφάγια , Κάλυμνο με  1.500 σφάγια   , Λέρο με 2.000 σφάγια   και  Αστυπάλαια με 1.500 σφάγια τα οποία λειτούργησαν με την ευθύνη των Δήμων τους.

Συνολικά στα νησιά της Δωδ/σου εσφάγησαν  12.000 ζώα για τις ανάγκες του Πάσχα υπό την αιγίδα της Δ/νσης  Κτηνιατρικής Δωδ/σου.

Επίσης στο Σφαγείο της Ρόδου εσφάγησαν και 60 αδέσποτα αμνοερίφια τα οποία μοιράστηκαν  σε τσάντες με την συνεργασία του Αντιδήμαρχου του πρωτογενή Τομέα του Δήμου Ρόδου κ. Πόκκια.

Τέλος ο κ. Μπαριανάκης ευχαρίστησε τους υπηρεσιακούς παράγοντες της  Δ/νσης Κτηνιατρικής Υπηρεσίας   Δωδ/σου, τον Δ/ντη  κ. Οικονομίδη  και το επιτελείο του για την σκληρή δουλειά και την αμέριστη βοήθεια τους όπως επίσης   τον Αντιδήμαρχο του πρωτογενή Τομέα του Δήμου Ρόδου κ. Πόκκια  και τον Γεωπόνο ΤΕ του Δήμου Ρόδου κ. Μανιώτη  που ήταν υπεύθυνος στα Σφαγεία της Έμπωνας.

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.