ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗ ΝΥΜΦΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Στο γραφικό νησί της Σύμης και, συγκεκριμένα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τη στήριξη του Δήμου Σύμης, η Beyond group κι ο Σάββας Καρατζιάς παρουσιάζουν την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00 ένα ρεσιτάλ μουσικής και ποίησης με τον τίτλο «Μουσικές Διαδρομές στη Νύμφη του Αιγαίου».

Λίγα λόγια για την εκδήλωση

Τη βραδιά εκείνη θα απολαύσουμε ένα ταξίδι από τον Μεσαίωνα μέχρι τις μέρες μας. Οδηγοί σε αυτό το ταξίδι η μουσική κι ο λόγος.

Το ταξίδι ξεκινάει με τον θρύλο της γαλλικής πόλης Υς, όπου περιγράφεται η άνοδος και η πτώση της πιο ξακουστής και όμορφης πόλης του κόσμου, η οποία καταδικάζεται να παραμένει βυθισμένη αιώνια στον ωκεανό. Ο C.Debussy αποδίδει αριστουργηματικά το μύθο με το πρελούδιό του.

Επόμενος σταθμός κεντρική Ευρώπη. Βρισκόμαστε στην καρδιά του Ευρωπαϊκού ρομαντισμού. Τα ποιήματα των Goethe, Heine, Hoelderlin εξυμνούν τη φύση, τον έρωτα, τον άνθρωπο και οι μουσικές των  Schubert, Schumann, Liszt ξεδιπλώνουν τον ονειρικό τόνο.

Το ταξίδι συνεχίζεται στην Ισπανία των αρχών του περασμένου αιώνα. Ο Manuel de Falla ανασυνθέτει με φαντασία και ευρηματικότητα την μουσική του Ισπανικού λαού, ενώ ταυτόχρονα Ισπανοί και Έλληνες ποιητές αφηγούνται τα ανθρώπινα πάθη στο κατώφλι των δύο μεγάλων πολέμων.

 Η βραδιά ολοκληρώνεται με το ελπιδοφόρο μήνυμα που κομίζουν οι τρείς σύγχρονοι δημιουργοί Κική Δημουλά, Λίνος Ιωαννίδης  και Σάββας Καρατζιάς.

Συντελεστές της εκδήλωσης

Πιάνο: Παναγιώτης Γώγος

Σοπράνο: Ζωή Κοκκαλά

Συνθέτης: Σάββας Καρατζιάς

Οργάνωση- Επιμέλεια: Beyond group

Την εκδήλωση διοργανώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τη στήριξη του Δήμου Σύμης.

 

Final Simi A3_plus_4

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.