ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Μοντέλο έχασε το σαγόνι της από καρκίνο αλλά επέστρεψε στο μόντελινγκ [εικόνες]

Η Elizaveta Bulokhova ήταν μόλις 24 χρονών και έγκυος όταν διαγνώστηκε με καρκίνο των οστών.

Οι γιατροί ήταν απόλυτοι, έπρεπε να αφαιρέσει ένα κομμάτι από το σαγόνι της, να κάνει πέντε κύκλους εξαντλητικής χημειοθεραπείες και να προχωρήσει σε έκτρωση.


«Ηταν πολύ δραστήριος και συχνά του μιλούσα όταν ήταν ακόμα στην κοιλιά μου», δήλωσε η ίδια «Του είπα να σταματήσει να κουνιέται, επειδή δεν μπορούσα να τον κρατήσω και, ξαφνικά, αυτό έγινε. Με άκουσε. Σταμάτησε να κουνιέται».
Δεκαέξι ώρες κράτησε η επέμβαση για να αφαιρεθεί ο όγκος και το σαγόνι της. Ακολούθησε η  αναδόμηση της περιοχής. Οι γιατροί χρησιμοποίησαν οστική μάζα, φλέβες, νεύρα και δέρμα από το  πόδι και το χέρι της τελειώνοντας ουσιαστικά την καριέρα της ως μοντέλο.


Συνολικά, της αφαιρέθηκε το 95% τους σαγονιού της. Της πήρε έναν μήνα, ώστε να βρει το θάρρος να κοιταχτεί ξανά στον καθρέφτη. Ο άνδρας της συχνά πετύχαινε την Bulokhova να κοιτά δειλά το είδωλό της στο παράθυρο του δωματίου, οπότε κάλυψε τον καθρέφτη του μπάνιου, μέχρι εκείνη να αισθανθεί έτοιμη.


«Η χημειοθεραπεία σκοτώνει κάθε αίσθηση γεύσης, οπότε δεν πεινούσα και δεν μπορούσα καν να μασήσω καλά», λέει, ενώ προσθέτει πως της έπαιρνε μία ώρα για να φάει ένα απλό βραστό αυγό. «Φοβόμουν να πιω, επειδή ακόμα και το νερό καμιά φορά χυνόταν από το πλάι του προσώπου μου, ενώ λόγω της δίαιτας υγρών, το στομάχι μου συρρικνώθηκε. Δεν υπήρχε κανένας τρόπος να φάω. Αρχισα να υποσιτίζομαι. Η μηχανική διαδικασία του να τρώω ήταν απαίσια».


Δύο μέρες πριν προχωρήσει στην προγραμματισμένη έκτρωση, ρώτησε τους γιατρούς της για την πιθανότητα να γεννήσει τον Valentin 10 εβδομάδες πιο νωρίς.


«Ηταν απαίσιο. Επρεπε, ουσιαστικά, να πούμε στους γιατρούς να σκοτώσουν το απόλυτα υγιές παιδί μας, αλλά δεν είχαμε επιλογή», δήλωσε συντροφός της ο Troubetskoi. «Ομως, με τον Valentin να είναι ήδη 28 εβδομάδων, ρωτήσαμε τους γιατρούς αν θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε στη γέννησή του και εκείνοι μας έδωσαν το “πράσινο” φως».


«Αρχισα να μιλάω πάλι στο παιδί μου. Του είπα, “είμαστε πάλι εδώ”. Ηταν μια πολύ δύσκολη περίοδος».


Ο Valentin γεννήθηκε, δέκα εβδομάδες πιο νωρίς, με καισαρική τομή και πέρασε τις επόμενες 51 ημέρες στην νεογνική εντατική. Ακόμα και έτσι όμως, η γέννησή του θεωρήθηκε θαύμα.


Το θάρρος και η δύναμη της Bulokhova τους τελευταίους 14 μήνες, αποτυπώθηκε σε μια νέα σειρά φωτογραφιών του φωτογράφου Manolo Ceron, από το Τορόντο. Σε αυτές τις εικόνες, βλέπουμε την Bulokhova να γιορτάζει τη νίκη της απέναντι στον καρκίνο.

iefimerida.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.