ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Όσκαρ Πιστόριους: Μόλις 10 μήνες θα κάνει φυλακή για τη δολοφονία της Ρίβα!

Φαινόταν από την αρχή… Η ποινή “χάδι” που επιβλήθηκε στον Όσκαρ Πιστόριους με πενταετή κάθειρξη για τη δολοφονία της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ το 2013, είναι πολύ πιθανό να μην εφαρμοστεί… ποτέ, μιας και ο “χρυσός” Παραολυμπιονίκης ενδέχεται να αφεθεί ελεύθερος στις 21 Αυγούστου, όπως δήλωσε ένας αξιωματούχος των σωφρονιστικών αρχών.

“Συνιστούμε να τεθεί υπό καθεστώς περιορισμένης ελευθερίας στις 21 Αυγούστου”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ζακ Μοντίζε, επίτροπος των σωφρονιστικών υπηρεσιών της Νότιας Αφρικής. “Η αρμόδια επιτροπή θα λάβει μία απόφαση αυτή την εβδομάδα”.

Μέλος της οικογένειας του Όσκαρ Πιστόριους είχε δηλώσει στο Ρόιτερς ότι ο Χρυσός Παραολυμπιονίκης θα αφεθεί ελεύθερος με αναστολή τον Αύγουστο.

“Ο ‘Οσκαρ θα αφεθεί ελεύθερος με αναστολή έως τα τέλη Αυγούστου”, δήλωσε μέλος της οικογένειας του Πιστόριους που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Νωρίτερα πηγή του ανώτατου δικαστηρίου της Νότιας Αφρικής είχε δηλώσει στο AFP πως η εκδίκαση της έφεσης που άσκησαν οι εισαγγελείς στην καταδίκη του Πιστόριους σε πενταετή κάθειρξη θα γίνει τον Νοέμβριο.

“Δεν έχει ορισθεί καμία συγκεκριμένη ημερομηνία προς το παρόν, όμως μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως η έφεση θα εκδικαστεί τον Νοέμβριο φέτος”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή του ανώτατου δικαστηρίου της Νότιας Αφρικής.

Η 29χρονη Στέενκαμπ, απόφοιτος της Νομικής και μοντέλο, σκοτώθηκε το 2013, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, όταν ο Πιστόριους την πυροβόλησε μέσω της πόρτας της τουαλέτας, που ήταν κλειδωμένη από μέσα, στο πολυτελές σπίτι του στην Πρετόρια.

Εισαγγελείς είχαν ζητήσει να καταδικαστεί για φόνο, όμως ο αθλητής υποστήριξε πως πυροβόλησε θεωρώντας λανθασμένα πως πίσω από την πόρτα κρυβόταν ένας διαρρήκτης.

Οι εισαγγελείς άσκησαν έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης. Αν καταδικαστεί για φόνο, ο Πιστόριους μπορεί να καταδικαστεί σε κάθειρξη τουλάχιστον 15 ετών.

newsit.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.