ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Μνημόσυνα σε Ελλάδα και Κύπρο για τα δέκα χρόνια από την τραγωδία της «Ήλιος»

Δυσαρέσκεια από συγγενείς των θυμάτων για τις ποινές που επιβλήθηκαν στους υπεύθυνους, τις οποίες εκτιμούν ως μικρές για το μέγεθος του εγκλήματος

Μνημόσυνο στη μνήμη των 121 θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας της «Ήλιος» τελέστηκε σήμερα στο Γραμματικό Αττικής, καθώς και σε διάφορες περιοχές της Κύπρου. 

Συγγενείς των θυμάτων, με δηλώσεις τους στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, εξέφρασαν απαρέσκεια γιατί οι ποινές που επιβλήθηκαν στους κατηγορουμένους για την τραγωδία, τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα, ήταν, όπως ανέφεραν, πολύ μικρές για το μέγεθος του εγκλήματος.

Το υπουργείο Μεταφορών της «μεγαλονήσου» εξέφρασε τη θλίψη του για το συνεχιζόμενο δράμα των συγγενών των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας.

Στην ανακοίνωση με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από το τραγικό περιστατικό, το υπουργείο Μεταφορών διαβεβαιώνει ότι είναι προσηλωμένο στην αναβάθμιση των επιπέδων ασφάλειας στις αερομεταφορές, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοιες τραγωδίες στο μέλλον.

Προσθέτει ότι οι προσπάθειες για αντιμετώπιση όλων των κενών και ελλείψεων, που είχαν παρουσιαστεί στον τομέα ασφάλειας πτήσεων στο παρελθόν, είναι συνεχείς και συστηματικές.

Το υπουργείο Μεταφορών αναφέρει επίσης ότι, προς την κατεύθυνση αυτή, έχει προωθήσει όλες τις αναγκαίες διαδικασίες για στελέχωση του Τομέα Ασφάλειας Πτήσεων του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας.

Πατήστε εδώ για: HELIOS: Αδημοσίευτες φωτό σοκ λίγα λεπτά μετά από τη τραγωδία

 

protothema.gr/

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.