ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

«Μητέρα των μαχών» οι εκλογές για το Δήμο Ρόδου

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ

Μάλλον αποχωρεί Κουσουρνάς και έρχονται επί σκηνής Χ. Χατζηευθυμίου, Στράτος Καρίκης, Γιώργος Υψηλάντης και Φώτης Χατζηδιάκος. Ζυμώσεις και για ένα ακόμα σχήμα

Οι ζυμώσεις που γίνονται στα παρασκήνια, οι επαφές και οι διαβουλεύσεις για τη διαμόρφωση εκλογικών σχημάτων με σκοπό να διεκδικήσουν τον δήμο Ρόδου, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι για πρώτη φορά θα υπάρξει σκληρή σύγκρουση για το πιο σχήματα τελικά θα επικρατήσει.

Ήδη πολλοί κάνουν λόγο για την «μητέρα όλων των εκλογικών μαχών», καθώς φαίνεται ότι τη δημαρχία θα διεκδικήσουν με αξιώσεις τουλάχιστον 4 υποψήφιοι δήμαρχοι επικεφαλείς ισάριθμων συνδυασμών, αλλά δεν αποκλείεται να διαμορφωθούν τελικά περισσότερα σχήματα, γεγονός που δεν έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν.

Όλα τα παραπάνω έχουν ήδη δρομολογηθεί, ανεξαρτήτως αν θα παραμείνει ενιαίος ο δήμος Ρόδου ή δημιουργηθούν περισσότεροι (αλλά το πιο πιθανό είναι ότι ο δήμος θα είναι ένας). Επίσης τα εκλογικά σχήματα που κυοφορούνται δεν συνδέονται για την τελική απόφαση του δημάρχου Στάθη Κουσουρνά.

Τα εκλογικά σχήματα που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο συγκρότησης, έχουν επικεφαλής τον Στράτο Καρίκη, τον Χατζή Χαζηευθυμίου, τον Φώτη Χατζηδιάκο, ενώ είναι ήδη γνωστό η οριστική κάθοδος στις εκλογές του Γιώργου Υψηλάντη με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεδομένες είναι οι υποψηφιότητες των Γ. Υψηλάντη και Στράτου Καρίκη, ενώ στο στάδιο της συγκρότησης συνδυασμών βρίσκονται ο πρώην δήμαρχος Χατζής Χατζηευθυμίου και ο αντιπεριφερειάρχης Φ. Χατζηδιάκος.

Σε ό,τι αφορά τον δήμαρχο Στάθη Κουσουρνά, πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ανακοινώσει τις οριστικές αποφάσεις του στα τέλη Φεβρουαρίου (ίσως και νωρίτερα) και κατά πάσαν πιθανότητα δεν θα είναι υποψήφιος για επανεκλογή στη θέση του δημάρχου. Εάν όμως τελικά είναι υποψήφιος, τότε διαμορφώνεται μια ισχυρή πεντάδα που θα κάνει την εκλογική μάχη ακόμα πιο σκληρή.

Από την πλευρά του ο Χατζής Χατζευθυμίου διευθετώντας διάφορα επαγγελματικά του θέματα μέσα στην προσεχή εβδομάδα θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του όσο πιο νωρίς γίνεται.

Όπως διαμορφώνεται το σκηνικό των υποψηφίων στην εκλογική μάχη θα αναμετρηθούν υποψήφιοι που συνεργάστηκαν στενά στο παρελθόν, αλλά και στο παρόν, όπως ο Στάθης Κουσουρνάς εάν τελικά είναι υποψήφιος, με τον Στράτο Καρίκη και ο Στράτος Καρίκης με τον πρώην δήμαρχο Χατζή Χατζηευθυμίου.

Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές θα συμμετάσχει και ο Τάκης Πότσος επικεφαλής συνδυασμού και τη στήριξη του ΚΚΕ. Ταυτόχρονα βρίσκεται σε εξέλιξη και μια νέα κίνηση ια συγκρότηση συνδυασμού επικεφαλής του οποίο θα είναι γυναίκα αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει οριστικοποιηθεί τίποτα.

Rodosalarm

 

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.