ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Κι όμως υπάρχει εξήγηση: Γι’ αυτό μισείς και εσύ την Δευτέρα!

Ποιος δε έχει ξεφυσήσει στη σκέψη πως τον χωρίζουν μόλις μερικές ώρες από τη Δευτέρα; Aν κι εσείς ανήκετε στην κατηγορία εκείνων που δεν αντέχουν ούτε… στη σκέψη της Δευτέρας, ήρθε η ώρα να μάθετε πως υπάρχει επιστημονική εξήγηση για την κατάστασή σας.

Αποτέλεσμα εικόνας για Δευτέρα μισείς

Σύμφωνα με βρετανική έρευνα η ανθρώπινη αποστροφή για τη Δευτέρα οφείλεται στην… κυριακάτικη αϋπνία που πλήττει τους περισσότερους από εμάς και της οποίας η αιτία είναι το αυξημένο άγχος για την έναρξη της νέας εβδομάδας.

 

Οι Βρετανοί μάλιστα, υποστηρίζουν πως το 10% των ανθρώπων αδυνατούν να απολαύσουν τον κυριακάτικο ύπνο τους, τόσο λόγω άγχους για τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις, όσο και για τη «βαρεμάρα» που αισθάνονται όσον αφορά τη μεταφορά από και προς τον τόπο εργασίας τους, ύστερα από ένα ήρεμο Σαββατοκύριακο.

Αποτέλεσμα εικόνας για Δευτέρα μισείς

Έτσι, όχι μόνο τις Κυριακές κοιμόμαστε λιγότερο, αλλά και η ποιότητα του ύπνου μας είναι σαφώς πιο κακή, πράγμα που οδηγεί στην δευτεριάτικη κούραση και την κακή διάθεση ήδη από την Κυριακή το απόγευμα.

Οι γιατροί πάντως, τονίζουν τη σημασία του να απευθυνθεί κανείς στους ειδικούς σε περίπτωση που αντιμετωπίζει διαταραχές ύπνου, ακόμα και αν το φαινόμενο αυτό συναντάται μόνο μία φορά την εβδομάδα.

athensmagazine.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.