ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Μίκα Ιατρίδη: Πληρώσαμε ακριβά τα δίδακτρα εξουσίας του κου Τσίπρα

 

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ζητάει τις τελευταίες ημέρες από τον ελληνικό λαό να του δώσει 2 βουλευτές παραπάνω, απ όσους πήρε στις εκλογές του Ιανουαρίου. Ξεχνάει προφανώς ότι δεν είχε 149 βουλευτές τον τελευταίο καιρό, αλλά…120! Και γι αυτό πήγε σε εκλογές. Άρα χρειάζεται 32 και όχι 2 βουλευτές!

 

Οι Έλληνες καλούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον αρχηγό του να τους ξαναδοκιμάσουν στην εξουσία. Αλλά τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κυβερνητικό παρελθόν. Σε 7 μήνες κατάφερε τα ακατόρθωτα: κλείσιμο τραπεζών, ύφεση, νέο μνημόνιο.

 

Όμως, αν ο κ. Τσίπρας δεν είχε εκβιάσει τις εκλογές του Ιανουαρίου, η Ελλάδα θα είχε μπει από τις αρχές του έτους στην προληπτική πιστωτική γραμμή στήριξης από τους εταίρους. Θα συνεχίζαμε στην ανάπτυξη, δεν θα χρειαζόταν νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και δεν θα στέρευε-για πρώτη φορά στην ιστορία- η ρευστότητα στη χώρα. Αλλά και μετά τις εκλογές, αρκεί να συνέχιζε η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου από εκεί που σταμάτησε η προηγούμενη και να έκλεινε έγκαιρα την αξιολόγηση του προγράμματος.

 

Η παράταση που πήρε τον Φεβρουάριο η κυβέρνηση αποδείχτηκε καταστροφική και φυσικά περιείχε το μέγα σφάλμα: δεν εξασφάλισε την απαραίτητη ρευστότητα. Και εξ ίσου καταστροφική αποδείχθηκε η διεξαγωγή δημοψηφίσματος 4 ημέρες πριν λήξει η παράταση. Οι διαπραγματεύσεις ήταν επί 4 μήνες σχεδόν ανούσιες. Ένα διαρκές πηγαινέλα από τον κ. Βαρουφάκη και τους συμβούλους του, χωρίς να καταθέτουν κάποιες σοβαρές προτάσεις. Όταν δε αυτές κατατέθηκαν, οι αποκλίσεις των προσδοκώμενων εσόδων ήταν τεράστιες και φυσικά οι εταίροι μας το θεώρησαν προχειρότητα και ερασιτεχνισμό. Αυτά δυστυχώς πληρώνουμε σήμερα.

 

Η ΝΔ ψήφισε την  συμφωνία που κρατάει την χώρα στην Ευρωζώνη. Δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Όμως οι Έλληνες πρέπει να ξέρουν ότι το κόστος αυτής της συμφωνίας εκτινάχθηκε στα 84 δις, ενώ αρχές του 2015 το χρηματοδοτικό κενό μας ήταν 20-22 δις. Υπήρχε, ταυτόχρονα, μαξιλάρι ασφαλείας 11 δισ. ευρώ στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, τα οποία γύρισε πίσω η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.

 

Ο τόπος πλήρωσε ακριβά τα δίδακτρα εξουσίας του κου Τσίπρα και την απόκτηση της εμπειρίας του για την οποία ο ίδιος περηφανεύτηκε στο debate. Με κλειστές τράπεζες εκτινάχθηκαν χρέη και ανεργία. Η απόγνωση είναι παντού διάχυτη. Η Ελλάδα είναι σε χειρότερη θέση απ ότι πέρυσι τέτοια εποχή. Η χώρα πρέπει τώρα να βγει από την μέγγενη της νέας λιτότητας -που μας έφερε με την καθυστερημένη και πανάκριβη συμφωνία- ο τέως πρωθυπουργός.

 

Χρειαζόμαστε κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ευρείας συναίνεσης και αποτελεσματικής διακυβέρνησης. Η πραγματικότητα είναι ότι ακόμα και τώρα στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν άνθρωποι που εναντιώνονται στη συμφωνία, που ο ίδιος ο κ. Τσίπρας υπέγραψε.  Είναι λοιπόν, εξαιρετικά πιθανό, αν έρθει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, να ξαναπάμε σε εκλογές το επόμενο εξάμηνο. Τέτοια παιχνίδια δεν τα αντέχει άλλο ο ελληνικός λαός.

 

Για αυτό, με κορμό την ΝΔ, οι υπεύθυνες δυνάμεις της χώρας οφείλουν να ανοίξουν τον δρόμο για την ανάκαμψη της οικονομίας στον τόπο.

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.