ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ολλανδία: Μητέρα έφτιαξε… πλεκτό ομοίωμα του γιού της για να μπορεί να τον αγκαλιάζει

Όταν η επιστήμη… σηκώνει ψηλά τα χέρια βρισκόμαστε εμπρός σε φαινόμενα όπως αυτής της μητέρας από την Ολλανδία, η οποία αφού ο γιός της μεγάλωσε και δεν ήθελε αγκαλιές και χάδια αποφάσισε να φτιάξει έναν ψεύτικο από πλεκτό για να μπορεί να τον έχει κοντά της

Είναι από τις περιπτώσεις που ο Φρόϊντ… κλαίει από τα γέλια και σχίζει όλα του τα πτυχία. Μία μητέρα από την Βρετανία, βλέποντας τον γιό της να ακολουθεί την φυσική εξέλιξη των πραγμάτων και να μπαίνει στην εφηβεία μην θέλοντας αγκαλίτσες και φιλάκια από τη μαμά του, αποφάσισε να κατασκευάσει ένα ομοίωμά του από νήματα. Ο πλεκτός γιος είναι ένα όσο γίνεται πιστό ομοίωμα του κανονικού παιδιού, το οποίο πλέον η μητέρα μπορεί να ελέγχει αλλά και να αγκαλιάζει και να κρατά υπό την προστασία της όλη την ημέρα.

Η ίδια υποστηρίζει την πράξη της λέγοντας ότι δεν βρίσκει τίποτα παράλογο σε όλο αυτό, και μάλιστα λέει ότι περνάει καλά με τον πλεκτό γιο της. Ο αληθινός, ένα φυσιολογικό παιδί για την ηλικία του, με παρέες και ενδιαφέροντα δικά του λείπει αρκετές ώρες της ημέρας, οπότε η συγκεκριμένη κυρία βρίσκει παρηγοριά στο πλεκτό παιδί της. Μάλιστα φρόντισε να το φτιάξει όσο πιο πιστό γίνεται, σε διάφορες φάσεις της καθημερινότητάς του, με το καπέλο, τα ακουστικά του, την μπλούζα του με το σύνθημα «Το πανκ δεν είναι νεκρό», και όλα όσα εκείνη νομίζει ότι αντιπροσωπεύουν τον γιό της.

Λίγο πριν χάσουμε όση από την λογική και το χιούμορ μας έχει απομείνει, είναι προφανές ότι η ιστορία της κυρίας ανήκει στην δικαιοδοσία όλων των ειδικοτήτων της ψυχανάλυσης και της ψυχολογίας. Αυτός όμως που υποφέρει περισσότερο δεν είναι κανένας άλλος από τον αληθινό γιο, ο οποίος δεν θα ξέρει από που να πιάσει να ξετυλίξει το… πλεκτό του κοινωνικού εφιάλτη που του έφτιαξε η μητέρα του.

www.protothema.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.