ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Κάθε ρεκόρ «σπάει» η άνοδος στη στάθμη του Σηκουάνα – Μέχρι… κυπρίνος βρέθηκε να κολυμπάει ανάμεσα στα αμάξια (Photos)

Δύσκολες ώρες περνά το Παρίσι με τις τοπικές υπηρεσίες ασφαλείας να βρίσκονται σε επιφυλακή καθώς η άνοδος στη στάθμη του ποταμού Σηκουάνα έχει ξεπεράσει κάθε ρεκόρ.

Συγκεκριμένα, η στάθμη του νερού στον Σηκουάνα έφθασε σήμερα το μεσημέρι τα 6 μέτρα και μπορεί να φθάσει τα 6,30 ακόμη και τα 6,50 μέτρα το βράδυ, προσεγγίζοντας έτσι τα υψηλότερα επίπεδα που έχει καταγράψει τα τελευταία 34 και πλέον χρόνια στο Παρίσι, ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Περιβάλλοντος.

«Θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη άνοδος των νερών στον Σηκουάνα και όπως προβλέπεται η στάθμη θα φθάσει απόψε περίπου τα 6,30 μέτρα, ακόμη και τα 6,50 μέτρα στο χειρότερο σενάριο. Πρέπει να σημειώσουμε πως το υψηλό αυτό επίπεδο της στάθμης των υδάτων αναμένεται να παραμείνει σχετικά σταθερό στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου προτού αρχίσει να υποχωρεί», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Το επίπεδο αυτό είναι μεγαλύτερο εκείνου που είχε φθάσει το νερό στη γαλλική πρωτεύουσα το 1982 (6,15 μέτρα).

 

Μέχρι… ψάρια βρέθηκαν στους δρόμους του Παρισιού

Στις όχθες του Σηκουάνα υπάρχουν σωροί ξύλων, σκουπιδιών που μεταφέρθηκαν από τα νερά, αυτοκίνητα βρίσκονται στις αποβάθρες μισοβυθισμένα, ενώ μέχρι… ψάρια βρέθηκαν να έχουν βγει στη στεριά, με μία φωτογραφία που αναδημοσίευσε η εφημερίδα Liberation από το Twitter να κάνει το γύρο του Διαδικτύου.

Στη φωτογραφία φαίνεται ένας νεαρός να κρατάει στα χέρια του έναν κυπρίνο, το οποίο εντόπισε να κολυμπάει στους πλημμυρισμένους δρόμους ανάμεσα στα αυτοκίνητα στην περιοχή Longjumeau, στα νότια προάστια του Παρισιού, περίπου 19 χλμ από το κέντρο.

Ο νεαρός έγραψε στο Twitter πως: «Πιάσαμε τον κυπρίνο που κολύμπησε ανάμεσα στα αυτοκίνητα», με αρκετούς πάντως να τηρούν τις αμφιβολίες τους αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο…

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.