ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Μεταλλική πλάκα βάρους 60 κιλών έπεσε από Boeing 777 στη στέγη εργοστασίου στη Σαγκάη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής αεροναυπηγικής εταιρείας Boeing, ενά από τα αεροσκάφη τύπου 777 που κατασκευάζει, έχασε ένα τμήμα του που συνδέεται με το σύστημα προσγείωσης ενώ πετούσε πάνω από τα προάστια της Σαγκάης.

Η μεταλλική πλάκα, βάρους 60 κιλών, που ανήκε στην πτήση 111 της Air France από τη Σαγκάη με προορισμό το Παρίσι, έπεσε λίγο μετά την απογείωση, σύμφωνα με την Boeing που διαβεβαίωσε ότι δεν τραυματίστηκε κανείς.

Η εφημερίδα Sunday Morning Post του Χονγκ Κονγκ έγραψε ότι η πλάκα έπεσε από ύψος 3.700 μέτρων στη στέγη ενός εργοστασίου. Το αεροσκάφος ωστόσο συνέχισε κανονικά την πτήση του και προσγειώθηκε στο Παρίσι χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα.

Ένας εκπρόσωπος της αμερικανικής εταιρείας, ο Κρις Βίλιερς, διευκρίνισε ότι η μεταλλική πλάκα δεν αποτελούσε τμήμα του μηχανισμού προσγείωσης αλλά ήταν μια από τις θύρες που ανοίγουν όταν κατεβαίνουν οι τροχοί του αεροπλάνου. “Συνεργαζόμαστε στενά με τους πελάτες μας και τους δώσαμε οδηγίες για το πώς θα κάνουν την αναγκαία συντήρηση” είπε.

Στην ανακοίνωσή της η Boeing σημειώνει επίσης ότι εξήγησε στις αεροπορικές εταιρείες τα μέτρα που πρέπει να λάβουν και βεβαιώνει ότι έκανε αλλαγές στα αεροσκάφη που παράγουν τα εργοστάσιά της. Ο Βίλιερς τόνισε ότι το πρόβλημα δεν επηρεάζει την ασφάλεια των αεροσκαφών.

Περισσότερα από 1.100 Boeing 777 πετούν σήμερα σε όλον τον κόσμο.

iefimerida.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.