ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

“Μεσαιωνικό Ρόδο”: Πρόσκληση σε Κοπή Βασιλόπιτας – Παρουσίαση Σχολικού Προγράμματος

Το “Μεσαιωνικό Ρόδο” σας προσκαλεί στην εκδήλωση για την Κοπή Βασιλόπιτας, την Παρασκευή 17/2/17 στις 19:30, στον καφενέ ΑΝΤΑΜΑ στην Παλιά Πόλη, οδός Σοφοκλέους 38 (τηλ. 2241 304753).
 
Στην εκδήλωση θα γίνει ένας σύντομος απολογισμός των δράσεων του συλλόγου για το 2016 και συνοπτική παρουσίαση των δραστηριοτήτων που ακολουθούν.

 
Για τον τυχερό που θα βρει το φλουρί, θα δοθεί δωρεάν διανυκτέρευση για 2 άτομα στο ξενοδοχείο ΕΛΑΦΟΣ στον Προφήτη Ηλία, ενώ θα πραγματοποιηθεί λαχειοφόρος αγορά με πολλά δώρα!
 
Δείτε περισσότερα στη σελίδα της εκδήλωσης: https://www.facebook.com/events/257631638008265/

———————————————————————————————————————-
Την Παρασκευή που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των Θεματικών Ενοτήτων του  σχολικού βιωματικού προγράμματος του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ: “Γεφυρώνοντας τις Εποχές – Γνωριμία με τη Μεσαιωνική Ρόδο”, που πραγματοποιείται από το “Μεσαιωνικό Ρόδο” σε συνεργασία με τα τμήματα Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων της Α/βαθμιας & Β/βαθμιας Εκπαίδευσης και της Εφορ​ε​ίας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου ​, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.​
Τα projects που θα δημιουργηθούν μέσα από αυτό το πρόγραμμα θα παρουσιαστούν στις 26-27 Μαΐου 2017 στο πλαίσιο του 11ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ ​, στη Μεσαιωνική Πόλη.
 
Το πρόγραμμα περιλάμβανε: 
 
Παρουσίαση σχολικών projects στο πλαίσιο του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ρόδου από την Άννα Αχιολά (Yπεύθυνη Οργάνωσης Μεσαιωνικού Φεστιβάλ)
 
Το Τάγμα των Ιπποτών Αγ. Ιωάννη (Σπιτάλι): Υποενότητες: “Ρόδος η πόλη των Ιπποτών” & “Ρόδος η Απόρθητη πόλη”  από την Αναστασία Ψαρολογάκη (Αρχαιολόγος Εφορε​ίας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου)
 
Μεσαιωνική Τεχνολογία και Πολιορκητικά Μέσα από την Κατερίνα Μανούσου – Ντέλλα (Αρχιτέκτονας ​Υ​πηρεσ​ί​α​ς​​ Ν​εοτ​έ​ρων ​Μ​νημε​ί​ων και Τ​εχνικ​ώ​ν ​Έ​ργων)
 
Μεσαιωνικά – Βυζαντινά Παιχνίδια από το Νικόλαο Δέτση (Αρχηγός Προσκοπικού Δικτύου 1ου Συστήματος Ρόδου)
 Το “Μεσαιωνικό Ρόδο” επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου για τη φιλοξενία της εκδήλωσης. 
Θα ακολουθήσει ξενάγηση στη Μεσαιωνική Πόλη και την Τάφρο από την κα Μανούσου – Ντέλλα και Ιστορικά Παιχνίδια για τους εκπαιδευτικούς που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα, από τον Νικόλαο Δέτση, για τα οποία οι εκπαιδευτικοί θα ενημερωθούν σε εύθετο χρόνο.
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.