ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Mermaiding: η νέα τάση είναι το κολύμπι με ουρά γοργόνας

Μπορεί να έχουμε ακούσει πολλές φορές τις αστείες και πέρα για πέρα ελληνικές εκφράσεις “Δελφίνι είσαι” ή “ζαργάνα μου εσύ”. Ωστόσο, αν εμείς το έχουμε με το λέγειν, στις Φιλιππίνες φαίνεται να το έχουν και με το πράττειν.

Ειδικότερα, στη Μανίλα, στις Φιλιππίνες, υπάρχει μια ακαδημία, η The Philippine Mermaid Swimming Academy, η οποία αναλαμβάνει να μάθει στα παιδιά, κυρίως κορίτσια, να κολυμπούν σαν γοργόνες και να κάνουν όλες αυτές τις χαριτωμένες κινήσεις που κάνει η Ariel κάτω από το νερό.

Mermaiding: η νέα τάση είναι το κολύμπι με ουρά γοργόνας

Πιο απλά, πρόκειται για ένα “υδάτινο σχολείο”, που διδάσκει “γοργονίσιες” κινήσεις, ελιγμούς και λακτίσματα κάτω από το νερό. Όπως σημειώνεται στη Mirror, η instructor Arabelle Jimilez λέει: “Υπάρχει η πεποίθηση ότι οι γοργόνες είναι όμορφες, παιχνιδιάρες, διασκεδαστικές, περιπετειώδεις και χαριτωμένες. Αυτό είναι που θέλουμε να μεταδώσουμε στα παιδιά”.

Mermaiding: η νέα τάση είναι το κολύμπι με ουρά γοργόνας

Στην ακαδημία δίνονται οι ουρές, τις οποίες τα παιδιά φορούν. Πέφτουν μέσα στο νερό και με τις οδηγίες της δασκάλας τους μαθαίνουν να κολυμπούν, όπως οι γοργόνες.

Έχει γίνει και trend

Πρέπει να σημειωθεί ότι το Μermaiding, όπως λέγεται η μίμηση των κινήσεων μίας γοργόνας, έχει γίνει ήδη trend στο εξωτερικό, με τη μία σχολή να ανοίγει μετά την άλλη. Tο sport (;) έχει αγαπηθεί από τον κόσμο και σχολές, εκτός από τη Μανίλα, υπάρχουν ήδη στη Φλόριντα, στο Μίσιγκαν, στη Γερμανία, στο Μόντρεαλ και στη Μασσαλία.

Mermaiding: η νέα τάση είναι το κολύμπι με ουρά γοργόνας

Από τους πρώτους που ξεκίνησαν να διδάσκουν σε κορίτσια και αγόρια, να κινούνται όπως οι γοργόνες, ήταν ο πρώην ποδοσφαιριστής Claudio Lemmi, μαζί με τη σύντροφό του Julia Sardella, η οποία ήταν πρωταθλήτρια συγχρονισμένης κολύμβησης.

Mermaiding: η νέα τάση είναι το κολύμπι με ουρά γοργόνας

Στην αρχή, το Mermaiding διδάσκεται σε πισίνες, ενώ όταν οι αθλητές κατακτήσουν τις απαραίτητες τεχνικές, βγαίνουν στα αλμυρά νερά, δηλαδή στις θάλασσες, φορώντας τις ουρές τους.

Λέτε να έρθει και προς τα εδώ; 

Σε περίπτωση πάντως που οι γοργόνες αρχίσουν να κολυμπούν και σε ελληνικές θάλασσες, ας ρίξουμε μια ματιά στο παρακάτω video, για να δούμε περί τίνος πρόκειται!

www.pathfinder.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.