ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Μεξικό: Σάλος με 55χρονο που βίασε 8χρονο κορίτσι και τιμωρήθηκε με… μπύρες!

Πρώην πάστορας ασέλγησε σε ανήλικο κορίτσι και παρέμεινε ατιμώρητος – Οι δικαστικές αρχές του επέβαλαν ως ποινή να αγοράσει δύο κιβώτια με μπύρες στον πατέρα του παιδιού!

Έντονες αντιδράσεις στις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχει προκαλέσει η αντιμετώπιση ενός 55χρονου στο Μεξικό, ο οποίος ενώ  κατηγορείται για βιασμό 8χρονου κοριτσιού παραμένει ατιμώρητος. 

Αν και κρίθηκε ένοχος ο πρώην πάστορας, οι δικαστικές αρχές έκριναν ότι το σεξουαλικό έγκλημα μπορεί να προσπεραστεί με το να δοθούν δύο κιβώτια με μπύρα στον πατέρα του θύματος. 

Το περιστατικό σημειώθηκε στην επαρχία  Σαντιάγο Κετζαλάπα, 450 χλμ νοτιοανατολικά από την πόλη του Μεξικούμ, ωστόσο έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε όλη τη χώρα. 

«Υπάρχουν περιπτώσεις ατιμωρησίας, έλλειψης ερευνών ή που οι εισαγγελείς να μην λάβουν ποτέ την μηνυτήρια αναφορά», δήλωσε ο Ελντέρ Παλάσιος, διαχειριστής της ιστοσελίδας Ruta 123 που παρουσιάζει τέτοιου είδους υποθέσει και εξήγησε: «Το θέμα είναι ότι οι αυτές οι περιοχές κυβερνώνται από τα δικά τους ήθη και έθιμα, όμως καταλήγουν να παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα».  

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.