ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Μεγάλη οικολογική καταστροφή από την πύρινη κόλαση στη Ρόδο

Η εικόνα που ανέβασε ο γ.γ. αποκεντρωμένης διοίκησης με το ελάφι να τριγυρνά στην καμμένη γη, αποτυπώνει το μέγεθος της ζημιάς

Σκηνές από την κόλαση του Δάντη έζησαν οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν από τη μεγάλη φωτιά στη Ρόδο, η οποία ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου.

Οι εικόνες προκαλούν θλίψη, καθώς η περιοχή απ’ όπου πέρασε η πύρινη λαίλαπα μετατράπηκαν σε κρανίου τόπο, ενώ αμέτρητα είναι τα ζώα που έχασαν τη ζωή τους, όντας ανήμπορα να δραπετεύσουν από τη μανία της φωτιάς.

Η εικόνα ενός ελαφιού, που αναζητά καταφύγιο παρηγοριάς κοντά στους ανθρώπους, την οποία ανέβασε στο Facebook ο γενικός γραμματέας αποκεντρωμένης διοίκησης, Νίκος Θεοδωρίδης, είναι ενδεικτική της καταστροφής. Οι πυροσβέστες κάνουν λόγο για τεράστια οικολογική καταστροφή, ενώ ήταν εμφανή τα κουφάρια από τα ζώα, μικρά και μεγάλα, που κάηκαν ζωντανά.

Στο νησί της Ρόδου θα μεταβούν κλιμάκια για την καταγραφή των ζημιών σε όλα τα επίπεδα, καθώς και οικολογικές οργανώσεις, προκειμένου να αναπληρωθεί, κατά το δυνατό, η άγρια ζωή στα δάση που κάηκαν.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.