ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Μεγάλη η συμμετοχή των φοιτητών στο επιμορφωτικό σεμινάριο «Δώσε Αίμα… Σώσε Μία Ζωή»

 

Η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ» πραγματοποίησαν την Παρασκευή 04 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Επιμορφωτικό Σεμινάριο με τίτλο: «Δώσε Αίμα… Σώσε Μία Ζωή.  

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η γνωριμία και η εξοικείωση με τη δωρεά αίματος και τη δωρεά μυελού των οστών αλλά πολύ περισσότερο η επεξήγηση της σύστασης του αίματος ως τη σημαντικότερη ζωτικής σημασίας ουσίας του ανθρώπινου σώματος, η οποία δεν μπορεί να παραχθεί εργαστηριακά.

Ομιλητές του σεμιναρίου ήταν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου, κ. Φιλίμωνας Νικολάου, ο Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Πόκκιας, ο Αντιπρύτανης κ. Σπύρος Συρόπουλος, ο Ειδικός Καρδιλογός κ. Βασίλης Πρωτόπαπας, ο Αναισθησιολόγος του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου κ. Σάββας Καραταπάνης, ο κ.Πέτρος Δεμερτζής από το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου της Ρόδου, και η συντονίστρια του ΣΕΑ κ. Κατερίνα Παπαχατζή, όπου ο καθένας ανέλυσε και εμπλούτισε το ακροατήριο με γνώσεις ανάλογες της ειδικότητάς του, τη σημασία του αίματος στον άνθρωπο και την κοινωνία.

12358495_10205472834082794_461825660_n

Το επιμορφωτικό Σεμινάριο διήρκησε 3 ώρες, ενώ μεγάλη ήταν η συμμετοχή των μαθητών που το παρακολούθησαν. Χορηγήθηκαν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σεμινάριο απέδωσε φιλάνθρωπους καρπούς αφού μετά το πέρας των σεμιναρίων αρκετοί ήταν οι φοιτητές που έγιναν δωρητές μυελού των οστών αλλά και νέοι εθελοντές αιμοδότες.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.