ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Μεγάλη φωτιά στην Ηλεία – Οι φλόγες εγκλώβισαν πυροσβέστες

Η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι στην Αρήνη του δήμου Ζαχάρως, μαίνεται σε έκταση με πεύκα και ελιές, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για περιοχή που είχε αναδασωθεί μετά τις φωτιές του 2007.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και όπως αναφέρει το patrisnews.gr, το μέτωπο είναι ανεξέλεγκτο, με τα χωριά Ροδινά και Κοστομέρα να βρίσκονται σε κίνδυνο, καθώς οι φλόγες απέχουν μόνο λίγα χλμ.

Η φωτιά καίει δασική έκταση, και αυτή την ώρα επιχειρούν στο σημείο ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, από όλο το νομό, καθώς και οχήματα της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ζαχάρως, ενώ πραγματοποιούνται ρίψεις και από εναέρια μέσα.

Συγκεκριμένα στο σημείο επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα μια ομάδα πεζοπόρο, 5 Α/Φ PZL και 1 Α/Φ CANADAIR.

Η πυρκαγιά είναι ανεξέλεγκτη, οι δυνάμεις της Π.Υ. κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μη φτάσουν οι φλόγες στο χωριό Ροδινά. Ωστόσο, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, οι φλόγες βρίσκονται ήδη 50 μέτρα από τα πρώτα σπίτια της περιοχής, ενώ ένα πυκνό σύννεφο μαύρου καπνού έχει καλύψει τα πάντα!

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όχημα του Π.Κ. Κρεστένων τυλίχθηκε στις φλόγες όταν εγκλωβίστηκε στο μέτωπο της πυρκαγιάς, αλλά χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των εναέριων μέσων αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.