ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Με θράσος οι Τούρκοι έβγαλαν ανακοίνωση ότι “παρενοχλούμε” τα μαχητικά τους στο Αιγαίο!

Δεν έχουν τον…Αλλάχ τους οι Τούρκοι! Δεν φτάνει που τους ξεμπρόστιασε χθες ο Υπουργός Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος αποκαλύπτοντας ότι από την αρχή του έτους έχουν κάνει 68 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου και 21 υπερπτήσεις νησιών μας, την ίδια ώρα όχι μόνο έκαναν άλλη μια παραβίαση του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ) με έξι F-16 τους , αλλά …διαμαρτύρονται και από πάνω επειδή τα αεροσκάφη μας τους αναχαίτισαν! Και διαμαρτύρονται ότι τα ελληνικά αναχαιτιστικά ”παρενόχλησαν” τα μαχητικά τους και προχώρησαν σε εγκλωβισμό ραντάρ για 40 δευτερόλεπτα!

Η τουρκική αντίδραση στην ελληνική αναχαίτιση έγινε με Ανακοίνωση του Αρχηγείου των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του.

Σύμφωνα με την τουρκική ανακοίνωση, χθες 25/10, ελληνικά αεροσκάφη ‘’παρενόχλησαν’’ έξι τουρκικά F-16 ενόσω αυτά εκτελούσαν εκπαιδευτικές πτήσεις (δήθεν) στο διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου. Τα ελληνικά αεροσκάφη, αναφέρει, ‘’παρενόχλησαν’’τα έξι τουρκικά F-16 με εγκλωβισμό ραντάρ για 40 δευτερόλεπτα. Τα τουρκικά αεροσκάφη ανταπέδωσαν, αναφέρεται στην ανακοίνωση- εννοώντας δηλαδή ότι εγκλώβισαν και αυτά τα ελληνικά. Ωστόσο αν και στην χθεσινή ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ φαίνονται οι τουρκικές παραβιάσεις από τα εξι F-16, δεν προκύπτει ότι έγινε (αερομαχία) εμπλοκή.

Η χθεσινή ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ :

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 25η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

 
ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ        :    1 (6 αεροσκάφη)
 
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ     :     –   
 
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ         :     6
 
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ          :     2
 
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ         :     1
 
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ        :     1
 
ΕΜΠΛΟΚΕΣ           :     –
 
ΠΕΡΙΟΧΗ               :    ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
 
Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

www.pronews.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.