ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Με στρατιώτες και καραμπινιέρους η επίσημη πρεμιέρα στη Σκάλα του Μιλάνου

«H επίσημη πρεμιέρα του θεάτρου Λα Σκάλα θα πραγματοποιηθεί, αλλά υπό έκτακτες συνθήκες ασφαλείας», δήλωσε σήμερα ο Ρομπέρτο Μαρόνι, περιφερειάρχης της Λομβαρδίας, της ευρύτερης περιοχής του Μιλάνου.

«Πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό γεγονός διεθνούς σημασίας. Θεωρώ ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί και για τον λόγο αυτό θα ζητήσω να ληφθούν έκτακτα μέτρα ασφαλείας», πρόσθεσε ο Μαρόνι.

Η φετινή πρεμιέρα της Λα Σκάλα έχει προγραμματισθεί για τις 7 Δεκεμβρίου, μια ημέρα πριν, δηλαδή, από την επίσημη έναρξη του Αγίου Έτους των καθολικών στο Βατικανό.

Ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας τόνισε επίσης ότι «δεν επιθυμεί μια θωρακισμένη εκδήλωση, αλλά την πολιτιστική γιορτή που κάθε χρόνο φιλοξενείται στο Μιλάνο, συμπεριλαμβανομένων, αν προκύψουν, και των γνωστών πρωτοβουλιών αμφισβήτησης που οργανώνονται παραδοσιακά έξω από το θέατρο».

Το θέατρο Λα Σκάλα, μαζί με τον καθεδρικό ναό του Μιλάνου Ντουόμο και τον Αγιο Πέτρο, συμπεριλαμβάνεται στους στόχους που το αμερικανικό FBI θεωρεί ότι οι ισλαμιστές τρομοκράτες θα μπορούσαν να πλήξουν με νέα τους επίθεση.

Στο μεταξύ, από σήμερα το πρωί έχει αυξηθεί η παρουσία στρατιωτών, αστυνομικών και καραμπινιέρων στην περιοχή γύρω από το Ντουόμο και την Λα Σκάλα. Ο Ιταλικός Tύπος αναφέρει ότι θα αυξηθεί και το προσωπικό το οποίο παρακολουθεί τις εικόνες που μεταδίδονται από κλειστά κυκλώματα με κάμερες ασφαλείας στο κέντρο του Μιλάνου και της Ρώμης.

Σε ό,τι αφορά τις πρώτες οικονομικές συνέπειες των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, η ομοσπονδία ιταλών ξενοδόχων έκανε γνωστό ότι έχει ακυρωθεί μεγάλο μέρος των κρατήσεων τουριστών οι οποίοι, από την Απω Ανατολή, συνηθίζουν να επισκέπτονται πρώτα στο Παρίσι και να επιλέγουν, ως δεύτερη πόλη των διακοπών τους, την Ρώμη.

Το Σάββατο, τέλος, οι μουσουλμανικές κοινότητες της Ιταλίας πρόκειται να οργανώσουν κινητοποίηση στην Ρώμη και στο Μιλάνο για την καταδίκη των τρομοκρατικών επιθέσεων που έλαβαν χώρα στο Παρίσι. Σύνθημα της κινητοποίησης θα είναι «Not in my name», (Όχι εξ ονόματός μου) για να υπογραμμισθεί ότι «οι ιταλοί μουσουλμάνοι είναι σύμμαχοι των συμπολιτών τους και τους συμπαρίστανται».

iefimerida.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.