ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Με παρέμβαση Γάκη, το ζήτημα της στελέχωσης του Δημοσίου και των ΟΤΑ στη νησιωτική χώρα

«Με παρέμβαση Γάκη, το ζήτημα της στελέχωσης του Δημοσίου και των ΟΤΑ στη νησιωτική χώρα βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την κινητικότητα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής»

Ο Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης Δημήτρης Γάκης, με παρέμβασή του στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την «κινητικότητα στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ», σήμερα Τρίτη 22.11.2016, έθεσε επί της ουσίας το ζήτημα της «νησιωτικότητας» στην επεξεργασία του νομοσχεδίου, ως ένα κρίσιμο μεταρρυθμιστικό παράγοντα που θα βελτιώσει τη λειτουργία των κρατικών δομών και των Δήμων στη νησιωτική Ελλάδα.

«Ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης, αποτελεί κυβερνητική δέσμευση, αλλά ταυτόχρονα και μια καθοριστική μεταρρύθμιση για την ανασυγκρότηση της Χώρας. Ιδιαίτερα στις ευαίσθητες νησιωτικές περιοχές. Για το λόγο αυτό, είμαστε υποχρεωμένοι να ακούσουμε και να δώσουμε βήμα στους φορείς που εκπροσωπούν τα μικρά νησιά του Αιγαίου», είπε ο βουλευτής Δωδεκανήσου στην παρέμβασή του για την πρόσκληση φορέων σε ακρόαση για το ν/σχ.

Μετά από πρόταση του Δημήτρη Γάκη, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής κλήθηκε και θα παρουσιάσει την Τετάρτη 23.11.16 τις απόψεις των μικρών νησιωτικών Δήμων του Αιγαίου για το θέμα, ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ν. Αιγαίου και Δήμαρχος Ρόδου, κ. Φ. Χατζηδιάκος.

Η Βουλή, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της στα προβλήματα στελέχωσης των μικρών νησιών με εξειδικευμένο και καταρτισμένο προσωπικό και περιμένει να ακούσει την πολύ χρήσιμη εμπειρία και τις προτάσεις των νησιωτικών Δήμων του Ν. Αιγαίου.

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.