ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

“Με ντοπάρει μόνο ο Ιησούς”

Φούντωσε η καχυποψία και οι ψίθυροι από την πρώτη ημέρα του στίβου. Ο πρώτος τελικός των Ολυμπιακών αγώνων του Ρίο Ντε Τζανέιρο, συνοδεύθηκε από παγκόσμιο ρεκόρ, καθώς η Αλμάζ Αγιάνα από την Αιθιοπία «έσπασε τα χρονόμετρα», νίκησε στα 10.000μ. με χρόνο 29:17.45 και άφησε πίσω το ιστορικό 29:31.78, που είχε πετύχει η Κινέζα, Γιουνξία Γουάνγκ, το 1993 στο Πεκίνο.

Η 23χρονη Αγιάνα πρωταθλήτρια συνέτριψε το παγκόσμιο ρεκόρ, η οποία είναι η πρώτη που έσπασε το «φράγμα» των 30 λεπτών τα τελευταία επτά χρόνια, και δεν άφησε κανένα περιθώριο στις αντιπάλους της. Αυτό φθάνει για κάνει κάποιος υπαινιγμούς για χρήση απαγορευμένων ουσιών; Για κάποιους, ίσως…
«Ξαναβλέποντας την κούρσα και την έκφραση του προσώπου της, μπορεί να δει κανείς πως η Αγιάνα τρέχει απλά, ενώ οι άλλες δίνουν τη ζωή τους πίσω από αυτήν. Δεν λέω πως έχει κάνει χρήση ουσιών, αλλά έρχονται στο μυαλό υποψίες. Έκανε τα πάντα να φαίνονται πολύ εύκολα», δήλωσε σχετικά η Σουηδή, Σάρα Λάχτι, που τερμάτισε στην 12η θέση, υφαίνοντας τον ιστό της καχυποψίας.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η Βραζιλιάνα, Τατιέλε Ρομπέρτα ντε Καρβάλιο, 31η στον τελικό, η οποία προχώρησε ένα βήμα πιο κάτω: «Αυτός είναι πραγματικά χρόνος για άνδρες και το ότι τα κατάφερε σημαίνει πως ήταν εξαιρετικά δυνατή…»
Η ίδια πάντως η Αγιάνα όχι μόνο δεν πτοήθηκε από αυτές τις δηλώσεις αλλά έσπευσε να υπερασπιστεί τον εαυτό της: «Πρώτα από όλα ευχαριστώ τον Θεό, επειδή μου δίνει τα πάντα και την ευλογία του. Με ντοπάρει κάποιος κι αυτός είναι μόνο ο Ιησούς και φυσικά το γεγονός ότι δουλεύω και προπονούμαι σκληρά. Είμαι καθαρή σαν κρύσταλλο και το αποδεικνύουν όλοι οι έλεγχοι, στους οποίους έχω υποβληθεί. Είναι φανταστικό ότι έκανα παγκόσμίο ρεκόρ όπως και ότι έτρεχα δίπλα στην Τιρουνές Ντιμπάμπα, η οποία μου μετάδωσε θάρρος και ενέργεια για να μη χάσω αυτή την ευκαιρία.»
Τις φήμες, πάντως, κατά της Αγιάνα ενίσχυσε και η 42χρονη θρυλική Βρετανίδα, Πάολα Ράντκλιφ, κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στο μαραθώνιο, η οποία, πλέον, είναι σχολιάστρια των αγώνων στο Ρίο για το BBC: «Δεν είμαι σίγουρη πως μπορώ να κατανοήσω αυτό το ρεκόρ. Εκπληξη είχα νιώσει και το 1993, όταν είδα το ρεκόρ της Γουάνγκ και τώρα η έκπληξη μου είναι σαφώς μεγαλύτερη με την απίστευτη επίδοση της Αγιάνα».

newsit.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.