ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Με φθαρμένα ελαστικά κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας τα σχολικά λεωφορεία

Διαπιστώθηκαν παραβάσεις φθαρμένων ελαστικών μετά από ελέγχους 

Ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά χθες και οι άνδρες της Τροχαίας βγήκαν στον δρόμο προκειμένου να πραγματοποιήσουν τους καθημερινούς ελέγχους στα σχολικά λεωφορεία για την μετακίνηση μαθητών και των συνοδών τους στα σχολεία.

Από νωρίς το πρωί άνδρες της Τροχαίας είχαν πιάσει τα πόστα τους και έλεγχαν τα λεωφορεία για τυχόν παραβάσεις.

Οι έλεγχοι επικεντρώνονται σε όλα τα ζητήματα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας όπως, έγγραφα, ενδείξεις ταχύτητας, ζητήματα ασφαλείας μεταφοράς, ελαστικά, φωτισμός κτλ. 

 

Σύνηθες παράβαση είναι τα φθαρμένα ελαστικά βάση και των δηλώσεων του διοικητή της τροχαίας Καλλιθέας Γεώργιο Χαλκιαδάκη.

«Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος διενεργούνται έλεγχοι στα σχολικά λεωφορεία. Με την έναρξη της σχολικής περιόδου οι έλεγχοι γίνονται πιο τακτικοί. Σκοπός μας είναι η ασφαλή μετάβαση των παιδιών και των συνοδών τους στα σχολεία τους. Παραβάσεις σύνηθες είναι τα ελαστικά. Ελέγχουμε το ΚΤΕΟ, τις ενδείξεις ότι είναι σχολικό, τις ενδείξεις στην ταχύτητα του λεωφορείου που δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 60χλμ κτλ. Σε γενικές γραμμές οι οδηγοί έχουν συμμορφωθεί ως προς τον ΚΟΚ. Σήμερα από το πρωί διαπιστώσαμε φθαρμένα ελαστικά. Θα είμαστε αμείλικτοι δεν θα αφήσουμε παιδιά σε σχολικά λεωφορεία με φθαρμένα ελαστικά» τόνισε μεταξύ άλλων ο διοικητής της Τροχαίας Καλλιθέας Γεώργιος Χαλκιαδάκης.

Τέλος να τονίσουμε πως η Τροχαία στο πλαίσιο της έναρξης της νέας σχολικής περιόδου θα πραγματοποιήσει και ενημέρωση στα σχολεία με διανομή φυλλαδίων σχετικά με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 

protothema.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.