ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα για τον καρκίνο του στόματος

Στην Ροδο το Σάββατο 7-10-2017 πραγματοποιήθηκε επιστημονική ημερίδα για τον καρκίνο του στόματος,ανοιχτή στο κοινό, από το σύλλογο Καρκινοπαθων Δωδεκανήσου Μαζί με Δυναμη για τη Ζωή και τον οδοντιατρικό σύλλογο Δωδεκανήσου ,στην οποία συμμετείχαν διακεκριμένοι καθηγητές οδοντίατροι.
Σκοπός της Ημερίδας ήταν η ενημέρωση σχετικά με την αντιμετώπιση του καρκίνου του στοματος που έχει αλλάξει θεαματικά τα τελευταία χρόνια .
Επισημη προσκεκλημένη στην ημερίδα η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών,κ.Ζωή Γραμματόγλου ,η οποία ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου, απηύθυνε σχετικό χαιρετισμό και αφού ευχαριστησε την κα Μαρια Κρητικου για την πρόσκληση και τη φιλοξενία,ενημέρωσε τους παρισταμένους για τους σκοπούς και τις πρόσφατες δράσεις της ΕΛΛ.Ο.Κ. στον τομέα της υγείας. 
Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην συμμετοχή της ΕΛΛ.Ο.Κ στην πανευρωπαϊκή καμπάνια ενημέρωσης για τον καρκίνο κεφαλής και τραχήλου, η οποία ξεκίνησε από την Ευρωπαϊκή Εταιρία Κεφαλής και Τραχήλου (European Head and Neck Society – EHNS) και αναπτύχθηκε με τη συνεργασία και υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Ασθενών με Καρκίνο (την ECPC). 
Ειδικότερα μίλησε για την 5η ετήσια εβδομάδα makesensecampaign, (από 18 έως 23 Σεπτεμβρίου) κατά τη διάρκεια της οποίας υλοποιούνται δράσεις σε όλη την Ευρώπη που σκοπό έχουν την ανάδειξη της σημασίας της αποκατάστασης των βλαβών και της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των ασθενών και των οικείων τους βλαβών ώστε να εξασφαλίζεται η ποιότητα ζωής των ασθενών κατά την επιβίωση. 
Μεταξύ των δράσεων της ΕΛΛ.Ο.Κ. Ενημερωτική διημερίδα που διοργανώσαμε με θέμα Καρκίνος Κεφαλής & Τραχήλου: Ο Άγνωστος Καρκίνος , 22-23 Σεπτεμβρίου 2017, στο Ξενοδοχείο Τιτάνια

Ο καθηγητής κ. Γεώργιος Λάσκαρης μίλησε για την Πρώιμη Διάγνωση του καρκίνου του στόματος: Έτσι κερδίζετε η μάχη.

Ο καθηγητής κ. Νίκος Παπαδογεωργάκης μας ενημέρωσε για την Θεραπευτική αντιμετώπιση ασθενών με καρκίνο στη στοματική κοιλότητα .

Η κ. Μαρια Παρασκευα παθολόγος ογκολόγος μίλησε για τις θεραπευτικές επιλογές από τη σκοπιά του ογκολόγου.

Τοπικοί παράγοντες και πλήθος κόσμου παρακολούθησαν την ημερίδα η οποία έκλεισε μελωδικά από τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Ρόδου.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.