ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Με ανάμικτα συναισθήματα αναχωρεί η αποστολή της Ρόδου για την έβδομη συμμετοχή της στα Island Games

Η ολιγομελής αποστολή, 8 άτομα σε 5 αθλήματα, θα βρεθεί στο Τζέρσεϊ το απόγευμα και θα μεταβεί απευθείας στην τελετή έναρξης.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο βρετανικό νησί Τζέρσεϊ στη θάλασσα της Μάγχης από 27 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου και έχουν δηλωθεί να πάρουν μέρος 3.000 περίπου, αριθμός που δεν αποτελεί ρεκόρ αφού το ρεκόρ το διατηρεί η Ρόδος με 3.500 συμμετοχές με τους αγώνες που οργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το 2007.

Αθλητές από 24 νησιά σε 14 αθλήματα σε πάνω από 40 εγκαταστάσεις και σημεία του νησιού και με τον αριθμό των εθελοντών που θα στηρίξουν την διοργάνωση σε όλα τα επίπεδα να φτάνει τις 2.000.

Δεδομένων των περιστάσεων η Ρόδος θα συμμετάσχει και θα μεταφέρει την σημαία της χώρας στην τελετή έναρξης με συμβολική αποστολή, πέντε αθλημάτων με 7 αθλητές (Στίβος, Ιστιοπλοΐα, Τοξοβολία, Σκοποβολή, Κολύμβηση) . Επιδίωξη τις αποστολής είναι να έχει αξιοπρεπή αγωνιστική παρουσία και να προσπαθήσει για την κατάκτηση μεταλλίων.

Στον Στίβο, μήκος και στο τριπλούν με τον ΔΙΑΚΟΝΙΚΟΛΑ Σάββα του ΑΓΕΣ ΚΑΜΕΙΡΟΣ, που έχει φετινή επίδοση 7.00μ φέτος που θα είναι και ο σημαιοφόρος της ομάδας κατά την τελετή έναρξης, στην Τοξοβολία με τον ΚΗΠΟΥΡΟ Σάββα της ΦΛΟΓΑΣ στο ολυμπιακό τόξο, κυπελλούχος Ελλάδος 2011 στο ομαδικό με τη ΦΛΟΓΑ και με πρόσφατη επίδοση 603 στο Γκρα Πρι του Μαραθώνα που θα εκπροσωπήσει την αποστολή στην τελετή του νερού, τον ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ Μάριο του ΚΟΛΟΣΟΣ Σκοποβολή πήλινων στόχων, Σκήτ και Σπόρτινκ, 2ος στην βαθμολογία το 2014 κυπελλούχος εφήβων, 2ο ομαδικό στο Γκραν Πρι Κύπρου 2014 με την εθνική ομάδα. Στην Κολύμβηση με την ΠΙΣΤΛΙΚΗ Ραφαέλα του ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, με επιδόσεις στην πεταλούδα 100μ 1,08,15 και στα 200μ 2,25,83, στην Ιστιοπλοΐα με τους ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΗ Δώρο και ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΗ Δημήτρη ΝΟΡμε μεγάλη εμπειρία και καλά πλασαρίσματα σε εθνικό επίπεδο.

Επί κεφαλής της αποστολής και σύνεδρος στην Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί παράλληλα ο Τάκης Μιχαηλίδης υπεύθυνος Island Games της Ρόδου από το 1996. Για την σύνθεση και γενικά για την παρουσία της ομάδας στους αγώνες με δεδομένη την κατάσταση της χώρα όπως την παρουσιάζουν τα ξένα ΜΜΕ της ομάδας, παρά το μικροσκοπικό της μέγεθος έχει στρέψει το ενδιαφέρον του ο τοπικός και ο εθνικός τύπος με τηλεφωνικές συνεντεύξεις στο εθνικό και τοπικό ραδιόφωνο, άρθρα σε εφημερίδες και ζωντανές παρουσιάσεις μέσο Skype.

Η τοπική κοινωνία σύσσωμη προβλέπεται να πλαισιώσει την τελετή έναρξης που θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό πάρκο της πρωτεύουσας Sent Hellier όπου προβλέπεται να παραστούν εκτός από τους 3.000 αθλητές που θα παρελάσουν και περίπου 10.000 κόσμος, ενώ αναμένεται και έχει προβληθεί και αντιμετωπιστεί, στους δρόμους όπου θα παρελάσουν οι αντιπροσωπίες των νησιών να βρεθούν πάνω από 20.000 κάτοικοι.

Το Τζέρσεϊ έχει οργανώσει ξανά τους αγώνες το 1997 με εξαιρετική επιτυχία όπου και έγινε η αποδοχή ομόφωνα η είσοδος της Ρόδου στο θεσμό. Η επόμενη διοργάνωση τον Ιούνιο του 2017 έχει επιλεγεί για να την διοργάνωση το αδελφοποιημένο νησί με τη Ρόδο το Γκότλαντ της Σουηδίας στη Βαλτική και αυτήν του 2019 να επιστρέφει στη Μεσόγειο στη Μενόρκα της Καταλονίας. Ενώ για την διοργάνωση του 2021 έχουν δηλώσει το ενδιαφέρον τους 5 νησιά ανάμεσα τους και η Ρόδος.

Για την πραγματοποίηση της αποστολής έγινε αγώνας δρόμου προκειμένου να βρεθούν οι πόροι που θα επέτρεπαν τη μετάβαση της ομάδας στο Τζέρσεϊ. Υποστηριχτές της αποστολής είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (για πρώτη φορά) και ο Δημος Ρόδου δια της Δημοτικής Επιχείρησης ΔΕΡΜ Α.Ε. και του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου και το ξενοδοχείο ΕΛΑΦΟΣ.

Περισσότερα για την διοργάνωση: http://www.jersey2015.com/

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.