ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Μάζεψαν στο Αιγαίο 266 μετανάστες σε επτά διαφορετικά περιστατικά σε τέσσερα νησιά

Τουλάχιστον 266 παράτυποι μετανάστες περισυνελέγησαν σήμερα το πρωί, σε επτά διαφορετικά περιστατικά, σε τέσσερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή 46 παράτυποι μετανάστες περισυνελέγησαν σώοι από τη θαλάσσια περιοχή, ανατολικά του Αγαθονησίου και μεταφέρθηκαν στη Σάμο. Οι μετανάστες, νωρίτερα, είχαν σκίσει την πνευστή λέμβο στην οποία επέβαιναν και έπεσαν στη θάλασσα.

Επίσης, σε τρία διαφορετικά περιστατικά στην Κω, βορειανατολικά του νησιού περισυνελέγησαν 42, 24 και 25 παράτυποι μετανάστες. Σε όλες τις περιπτώσεις επέβαιναν σε πνευστές μηχανοκίνητες λέμβους.

Εξάλλου, 42 παράτυποι μετανάστες εντοπίστηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην περιοχή ΔΕΗ της Χίου, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής. Νωρίτερα περιπολικό ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού είχε εντοπίσει τους μετανάστες που επέβαιναν σε πνευστή λέμβο να κατευθύνονται προς την εν λόγω στην ακτή όπου και αποβιβάστηκαν.

Τέλος, σε δύο διαφορετικά περιστατικά σε θαλάσσιες περιοχές ανοιχτά της Λέσβου περισυνελέγησαν 50 και 37 άτομα αντίστοιχα. Στην πρώτη περίπτωση οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στη Μυτιλήνη και στη δεύτερη στη Μήθυμνα.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.