ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Μαθήματα δύναμης και θέλησης μέσα από εμπνευσμένες δηλώσεις παραολυμπιονικών (φωτό)

Στο Ρίο στρέφονται και πάλι τα βλέμματα όλου του πλανήτη, αυτή τη φορά με αφορμή την έναρξη των 15ων Παραολυμπιακών Αγώνων, τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Οι τελευταίοι Παραολυμπιακοί, αυτοί του Λονδίνου, ήταν οι δημοφιλέστεροι μέχρι σήμερα, με πάνω από 1 εκατ. εισιτήρια να πωλούνται μέσα σε μόλις 3 μέρες και όλοι ελπίζουν ότι η επιτυχία αυτή θα σημειωθεί και στη Βραζιλία.

Λίγες ώρες λοιπόν πριν την έναρξη των 15ων Παραολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, η Huffington Post συγκέντρωσε φράσεις αθλητών της βρετανικής παραολυμπιακής ομάδας που μπορούν να εμπνεύσουν κι εμάς:

Jody Cundy – Ποδηλασία

JodyCundy

«Είναι απλά ένας αγώνας ποδηλασίας, αλλά ο πιο σημαντικός αγώνας που έχω τρέξει ποτέ. Κανείς δεν πέθανε, αλλά ακριβώς έτσι αισθάνονταν»

Megan Giglia – Ποδηλασία

MeganGiglia

«Παίρνεις κάτι που είναι αρνητικό και το μετατρέπεις σε κάτι θετικό. Είναι κάτι που θα μείνει μαζί μου για το υπόλοιπο της ζωής μου, οπότε πρέπει να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου».

Jordanne Whiley – Τένις με αμαξίδιο

JordanneWhiley

«Ακόμα και τα φαινομενικά μικρά πράγματα έχουν σημασία αν θέλεις να πετύχεις».

Ali Jawad – Άρση βαρών σε πάγκο

AliJawad

«Το 1996, παρακολούθησα στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ατλάντα, τον Michael Johnson να κερδίζει στα 200 και 400 μέτρα. Καθώς στεκόταν στην κορυφή του βάθρου, με τον εθνικό ύμνο της χώρας του να παίζει, ήξερα ότι ήθελα να εκπροσωπήσω τη χώρα μου στους παραολυμπιακούς και να κερδίσω το χρυσό».

Ellie Simmonds – Κολύμβηση

EllieSimmonds

«Ο ανταγωνιστικότητα και η αίσθηση του να βρίσκεσαι στο βάθρο, και όλες οι εμπειρίες, είναι τόσο συναρπαστικό!»

Jonnie Peacock – Στίβος

JonniePeacock

«Έχασα το πόδι μου στην ηλικία των 5… Τώρα στα 19, είμαι 1,9 δευτερόλεπτα πίσω από τον Γιουσέιν Μπολτ».

Jack Rutter – Ποδόσφαιρο

JackRutter

«Προσπαθώ να δείξω σε όλους τι μπορεί να συμβεί αν ξεπεράσεις τις αντιξοότητες και όταν προσπαθείς να κάνεις σωστά πράγματα. Μείνε πιστός σε κάποιες δεξιότητες όπως ειλικρίνεια, σεβασμό, αποφασιστικότητα και τελικά θα καταφέρεις να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου».

Kare Adenegan – Στίβος

KareAdenegan

«Το να μοιράζεσαι το βάθρο με άλλες αθλήτριες, είναι υπέροχο συναίσθημα. Θέλω να συνεχίσω να προπονούμαι σκληρά και να αφιερώσω τον χρόνοι μου και την ενέργειά μου στο άθλημα».

Matt Crossen – Ποδόσφαιρο

MattCrossen

«Πρέπει να ακολουθείς τα όνειρά σου, να μη τα παρατάς. Η αναπηρία δε σημαίνει ότι δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα, έχετε ακόμα την ικανότητα».

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.