ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Μαρόκο: Εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης δίνει οδηγίες για μακιγιάζ μετά… τον ξυλοδαρμό!

Εκατοντάδες γυναίκες ζήτησαν την επιβολή κυρώσεων – Μετά το σάλο το κανάλι ζήτησε συγγνώμη

Σάλο έχει προκαλέσει στο Μαρόκο η εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης στην οποία δόθηκαν οδηγίες για μακιγιάζ σε γυναίκες για το πώς να κρύψουν τα χτυπήματα που δέχθηκαν μετά από την επίθεση των συζύγων τους.

Στο επίμαχο κομμάτι της εκπομπής Sabahiyat στο κανάλι 2M μια μακιγιέζ έδειξε πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί το μακιγιάζ σε μια γυναίκα η οποία είχε το πρόσωπό της «πρησμένο» και «μελανίες» στα μάγουλα και τα μάτια.

«Ελπίζουμε αυτές οι συμβουλές να σας βοηθήσουν να συνεχίσετε με την καθημερινότητά σας» είπε η παρουσιάστρια στο τέλος της παρουσίασης από την μακιγιέζ στο πρόγραμμα που μεταδόθηκε στις 23 Νοεμβρίου, δύο ημέρες, δηλαδή, πριν την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Βίας των Γυναικών.

Άμεσα εκατοντάδες γυναίκες υπέγραψαν ψήφισμα με το οποίο ζήτησαν από το κανάλι να απολογηθεί για το πρόγραμμα αυτό και από τις αρχές να επιβάλουν κυρώσεις.

Μετά τις αντιδράσεις οι υπεύθυνοι του καναλιού απάντησαν μέσω της σελίδας του στο Facebook μιλώντας για ένα «εντελώς απαράδεκτο» πρόγραμμα και μια «λάθος κρίση» εκ μέρους της συντακτικής ομάδας σχετικά με το ευαίσθητο θέμα της βιας κατά των γυναικών.

 

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.