ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Χωρίς βενζίνη και ακινητοποιημένα τα περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ στη Ρόδο…Έτσι βγάζει πλεόνασμα η κυβέρνηση»

Το πρόβλημα της ακινητοποίησης της μεγάλης πλειοψηφίας των οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ στη Ρόδο, λόγω της έλλειψης καυσίμων και των ανεξόφλητων οφειλών που υπάρχουν προς τον προμηθευτή, αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι όταν τα περιπολικά και τα οχήματα της Α΄ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου δεν μπορούν να κινηθούν λόγω έλλειψης καυσίμων, τότε προκύπτει μέγα θέμα για τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία του Κράτους.

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι το Υπουργείο είχε ειδοποιηθεί εγκαίρως για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, το οποίο συνιστά όνειδος, προκαλεί δυσμενή και αρνητικά σχόλια  για τη χώρα και κλονίζει το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη.

Θέτει ζήτημα ευθυνών για το γεγονός ότι δεν υπήρξε έγκαιρη εξόφληση των οφειλών προς τον πρατηριούχο, ώστε να μην ακινητοποιηθεί η πλειοψηφία των οχημάτων της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου και ζητά να υπάρξει άμεση εξόφληση των οφειλομένων.

Παράλληλα, αναδεικνύει το πρόβλημα της παλαιότητας του στόλου οχημάτων της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, τα οποία όταν δεν είναι ακινητοποιημένα λόγω έλλειψης βενζίνης, ακινητοποιούνται λόγω των συχνών βλαβών που παρουσιάζουν.

Σε δήλωσή του, ο κ. Κόνσολας  επισημαίνει:

«Πρόκειται για μία πρωτοφανή και απαράδεκτη κατάσταση.

Τα πρωτογενή πλεονάσματα που παρουσιάζει η κυβέρνηση, συνδέονται με τη στάση πληρωμών που έχει κάνει όπως στη προκειμένη περίπτωση. Μόνο που αυτή η στάση πληρωμών οδηγεί στην ακινητοποίηση των περιπολικών της ΕΛ.ΑΣ στη Ρόδο λόγω έλλειψης καυσίμων και σε έλλειμμα ασφαλείας».

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2017

Αρ.Πρ.: 454/17.10.2017

 

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουργό Εσωτερικών

 

ΘΕΜΑ: «Ακινητοποίηση της μεγάλης πλειοψηφίας των οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ στη Ρόδο λόγω έλλειψης καυσίμων»

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Το ζήτημα της ασφάλειας του πολίτη σε ένα νησί, όπως η Ρόδος, που αποτελεί κορυφαίο τουριστικό προορισμό με χιλιάδες επισκέπτες ακόμα και σήμερα, είναι μείζονος σημασίας.

Όταν, όμως, τα περιπολικά και τα οχήματα της Α΄ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου δεν μπορούν να κινηθούν λόγω έλλειψης καυσίμων, τότε προκύπτει μέγα θέμα για τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία του Κράτους.

Το πρόβλημα έχει ανακύψει λόγω των οφειλών που υπάρχουν προς το πρατήριο που έχει αναλάβει την προμήθεια καυσίμων στην Ελληνική Αστυνομία στη Ρόδο.

Αυτή τη στιγμή, κυκλοφορούν μόνο τα πετρελαιοκίνητα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ που εφοδιάζονται από το στρατό.

Το ζήτημα είναι ότι υπήρξε έγκαιρη ενημέρωση προς το Υπουργείο τόσο από την Α’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου όσο και από τον Πρόεδρο των Αστυνομικών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου, που ενημέρωσε εγγράφως την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Είναι σαφές ότι ο παροπλισμός των οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ, λόγω έλλειψης καυσίμων, δημιουργεί έλλειμμα ασφάλειας και περιορίζει τις επιχειρησιακές δυνατότητες της Αστυνομίας.

Όλα αυτά συμβαίνουν σε ένα νησί 120.000 μόνιμων κατοίκων στο οποίο υπάρχει και διπλάσιος αριθμός τουριστών.

Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί συνιστά όνειδος, προκαλεί δυσμενή και αρνητικά σχόλια  για τη χώρα και κλονίζει το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη.

Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να αναδειχθεί και το πρόβλημα της παλαιότητας του στόλου οχημάτων της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου. Έτσι όταν τα οχήματα δεν είναι ακινητοποιημένα λόγω έλλειψης βενζίνης, ακινητοποιούνται λόγω των συχνών βλαβών που παρουσιάζουν.

 

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

 

  1. Εάν γνωρίζει το πρόβλημα και ποιος ευθύνεται για το γεγονός ότι δεν υπήρξε έγκαιρη εξόφληση των οφειλών προς τον πρατηριούχο, ώστε να μην ακινητοποιηθεί η πλειοψηφία των οχημάτων της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου.
  2. Πότε προβλέπεται να γίνει η εξόφληση των οφειλομένων.
  3. Ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου για την ανανέωση του στόλου οχημάτων της Α΄ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου.

 

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

 

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

 

 

 

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.