ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ : «Η Ρόδος δεν παραιτείται από τη διεκδίκηση της ίδρυσης πανεπιστημιακού τμήματος διοίκησης τουρισμού»

 

Συνέχεια δίνει, ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας στο θέμα της ίδρυσης τμήματος διοίκησης τουρισμού στη Χίο αντί  στη Ρόδο.

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, αναφέρεται στη μεθόδευση ακύρωσης της συγκεκριμένης προοπτικής και ζητά την πραγματοποίηση συνάντησης με όλους τους φορείς της Ρόδου, που είχαν διατυπώσει το καθολικό αίτημα του νησιού, για τη δημιουργία τμήματος διοίκησης τουρισμού αλλά και αγγλόφωνων τμημάτων τουριστικών σπουδών, με έδρα τη Ρόδο.

Παράλληλα ο κ. Κόνσολας ζητά από τον  Υπουργό Παιδείας να στηρίξει το αίτημα και την πρωτοβουλία για κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Μορφωτικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, παρουσία της ηγεσίας των Υπουργείων Παιδείας και Τουρισμού αλλά και των φορέων της εκπαίδευσης και του τουρισμού προκειμένου, να γίνει ανοιχτή και διεξοδική συζήτηση για τα ζητήματα της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Κοινοποίησε, μάλιστα, και παλαιότερες επιστολές που απέστειλε μαζί με Βουλευτές άλλων κομμάτων, που είναι και μέλη της αρμόδιας επιτροπής, στις οποίες όμως η κυβέρνηση δεν ανταποκρίθηκε.

Σε δήλωσή του , ο κ. Κόνσολας τονίζει:

«Η Ρόδος δεν παραιτείται από τη διεκδίκηση της ίδρυσης πανεπιστημιακού τμήματος διοίκησης τουρισμού.

           Όλοι οι πολίτες της Ρόδου νιώθουν βαθύτατα προσβεβλημένοι από αυτή τη μεθοδευμένη προσπάθεια ακύρωσης δημιουργίας τμήματος διοίκησης τουρισμού στο νησί μας.

Δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε το αυτονόητο για τη Ρόδο, που αποτελεί κορυφαίο τουριστικό προορισμό και μπορεί να μετατραπεί σε κέντρο της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στην περιοχή της Μεσογείου.

Η κυβέρνηση οφείλει να αποδεχθεί τη συζήτηση για τα ζητήματα της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης

Η υποβάθμιση της Δωδεκανήσου πρέπει να σταματήσει εδώ. 

Η χώρα πρέπει να σταματήσει να χάνει ευκαιρίες. Ας δούμε τι συμβαίνει δίπλα μας στην Κύπρο, που έχει καταφέρει να προσελκύσει χιλιάδες φοιτητές».

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.