ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Μακελειό στην Ιορδανία: Αστυνομικός σκότωσε τέσσερις και αυτοκτόνησε

Δύο Αμερικανοί, ένας Νοτιοαφρικανός και ένας Ιορδανός τα θύματα – Τραυματίστηκαν επίσης δύο Αμερικανοί και τρεις Ιορδανοί

Ιορδανός αστυνομικός άνοιξε πυρ σε κέντρο εκπαίδευσης, σκοτώνοντας τέσσερις εκπαιδευτές και τραυματίζοντας άλλους πέντε, πριν αυτοκτονήσει. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στο φως της δημοσιότητας η κυβέρνηση της Ιορδανίας, τα θύματα είναι δύο Αμερικανοί, ένας Νοτιοαφρικανός και ένας Ιορδανός, ενώ οι τραυματίες είναι δύο Αμερικανοί και τρεις Ιορδανοί.

Τα κίνητρα του δολοφόνου και αυτόχειρα δεν έχουν διευκρινιστεί. Σύμφωνα ωστόσο με κρατικές πηγές, ήταν ή προσωπικά ή πολιτικά. Όπως αναφέρθηκε από επίσημα χείλη, ο Ιορδανός ήταν ένας από τους επικεφαλής της αστυνομίας και εργαζόταν στην ακαδημία ως εκπαιδευτής. Ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά.

Οι Αμερικανοί που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν, ήταν μέρος ενός αμερικανικού προγράμματος εκπαίδευσης και ήταν πολίτες. Ο Ιορδανός επίσης ήταν πολίτης, ο οποίος εργαζόταν στο κέντρο εκπαίδευσης. Οι ειδικές δυνάμεις απέκλεισαν για σχεδόν δύο ώρες όλη την περιοχή, προκειμένου να διενεργήσουν έρευνα στους υπόλοιπους εκπαιδευτές και υπαλλήλους, τσεκάροντας αν πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο ή ένα μεμονωμένο περιστατικό.

Το συγκεκριμένο κέντρο λειτουργεί από το 2003 και στο διάστημα αυτό έχουν εκπαιδευτεί 53.000 αστυνομικοί από το Ιράκ, 8.000 από τις Παλαιστινιακές αρχές και διάφορα γκρουπ από τα υπόλοιπα αραβικά κράτη.

protothema.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.