ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ
%ce%bc%ce%b1%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%ac%ce%b4%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%cf%83%ce%ac%ce%bb%cf%84%cf%83%ce%b1-%ce%b1%cf%87%ce%b9%ce%bd%cf%8e%ce%bd

Μακαρονάδα με Σάλτσα Αχινών

Υλικά για τη μακαρονάδα :
1 κιλό μακαρόνια σπαγγέτι
1 κουταλιά βούτυρο
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 κουταλιά ρίγανη

Υλικά για τη σάλτσα :
5 αχινοί
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας μάραθο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
1 καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά)
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι, πιπέρι, κύμινο
1/2 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί

Εκτέλεση :

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό με λίγο λάδι. Τα σουρώνουμε και τα καίμε με το βούτυρο και το λάδι, ρίχνοντας και τη ρίγανη. Τα ανακατεύουμε καλά.Τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι στο λάδι. Ανοίγουμε τους αχινούς και παίρνουμε το χαβιάρι τους και το ζουμί τους. Ρίχνουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα με το τσιγαρισμένο κρεμμύδι και ανακατεύουμε καλά. Αφού βράσουν για 10 λεπτά, ρίχνουμε το κρασί και σβήνουμε τη φωτιά. Σερβίρουμε τη σάλτσα πάνω στα μακαρόνια.

ΠΗΓΗ

Η συνταγή είναι από το βιβλίο : Παραδοσιακές Αγιορείτικες Συνταγές του π. Νικήτα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.