ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Μαθητές από το ακριτικό Αγαθονήσι φιλοξενεί στη Ρόδο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Μαθητές από το Γυμνάσιο και τις Λυκειακές τάξεις του ακριτικού Αγαθονησίου επισκέφθηκαν σήμερα, Παρασκευή, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στην Ρόδο, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού περιβαλλοντικού προγράμματος στο οποίο συμμετέχουν.

Τους τέσσερις μαθητές και μαθήτριες και τους δύο εκπαιδευτικούς που τους συνοδεύουν, οι οποίοι φιλοξενούνται στην Ρόδο από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου,  υποδέχθηκαν ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Δια Βίου Μάθησης και Εκπαίδευσης κ. Άγγελος Ανανίας, που είναι υπεύθυνος για την συγκεκριμένη δράση, οι Αντιπεριφερειάρχες Πρωτογενούς Τομέα κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης και Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων κ. Γιάννης Φλεβάρης και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Ευστρατίου.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες ξεναγήθηκαν στους χώρους του Περιφερειακού Μεγάρου και ζήτησαν να ενημερωθούν για την έργο και την λειτουργία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Το διάρκειας επτά ημερών πρόγραμμά τους, εκτός από το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα  που συμμετέχουν σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πεταλούδων Ρόδου , περιλαμβάνει πενθήμερη περιήγηση στα αξιοθέατα της Ρόδου, για να γνωρίζουν το νησί και την ιστορία του.

Το πρόγραμμα των επισκέψεων των παιδιών οργανώθηκε από το Τμήμα Δια Βίου Μάθησης και Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου.

Μεταξύ των τεσσάρων μαθητών από το Αγαθονήσι που βρίσκονται στη Ρόδο, είναι και  μικρή συγγραφέας Θεολογία Κανέλλη που  βραβεύτηκε για το παραμύθι της «Φίνος ο Δελφίνος σε δίαιτα!» στον μαθητικό  διαγωνισμό συγγραφής παραμυθιού που οργάνωσε πριν ένα χρόνο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σε όλα τα δημοτικά σχολεία των νησιών της, με θέμα: «Οι μικροί νησιώτες, η δύναμη της φύσης, η ενέργεια και το περιβάλλον» με σκοπό οι μαθητές και οι νέοι να έρθουν πιο κοντά στην ιδέα της αειφορίας και να ενισχύσουν την περιβαλλοντική τους συνείδηση.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.