ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Μ.Κόνσολας : Η κυβέρνηση να μεταφέρει άμεσα τους 1.500 παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες, που έχουν εγκλωβιστεί στην Κω

ΘΕΜΑ: «Η κυβέρνηση να μεταφέρει άμεσα τους 1.500 παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες, που έχουν εγκλωβιστεί στην Κω – Επίσκεψη κλιμακίου της Ν.Δ. στο νησί»

 Κλιμάκιο εκπροσώπων της Ν.Δ, αποτελούμενο από τους κ.κ. Μάνο Κόνσολα (Επικεφαλής Τομέα Τουρισμού και Βουλευτή Δωδεκανήσου), Γιώργο Κουμουτσάκο (Επικεφαλής Τομέα Εξωτερικών και Βουλευτή Β’ Αθήνας) και Δημήτρη Κυριαζίδη (Επικεφαλής Τομέα Δημόσιας Τάξης και Βουλευτή Δράμας), επισκέφθηκε χθες την Κω.

Στο νησί η κατάσταση έχει φτάσει σε οριακό σημείο, με πάνω από 1.500 παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες να παραμένουν εγκλωβισμένοι και άρα ανεξέλεγκτα περιφερόμενοι χωρίς να υπάρχουν υποδομές φιλοξενίας και κράτησής τους, αλλά και χωρίς να μπορεί να γίνει με αποτελεσματικούς ρυθμούς η διαδικασία ταυτοποίησης τους.

Οι εκπρόσωποι της Ν.Δ είχαν σειρά επαφών με τις παραγωγικές τάξεις και τους φορείς του νησιού, οι οποίοι τους μετέφεραν την αγωνία τους, ενώ επισκέφθηκαν την Αστυνομική Διεύθυνση και το Λιμεναρχείο Κω.

Συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Κω, κ. Κυρίτση, και τον Έπαρχο, κ. Χαλκιδιό, και ενημερώθηκαν για το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει το νησί και τις επιπτώσεις που υπάρχουν στην εικόνα του νησιού, ως τουριστικού προορισμού.

Ο κ. Κόνσολας ζήτησε από την κυβέρνηση να δρομολογήσει άμεσα, με πλοίο, τη μετακίνηση των 1.500 περίπου παράνομων μεταναστών και προσφύγων, αφού στην Κω δεν υπάρχουν υποδομές κράτησης και φιλοξενίας, ενώ είναι αδύνατον να γίνει η ταυτοποίηση με τους ρυθμούς που έρχονται οι παράνομοι μετανάστες. Έθεσε, επίσης, ζήτημα άμεσης εφαρμογής των μέτρων που εξήγγειλε ο Έλληνας Επίτροπος κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο κ. Κουμουτσάκος επισήμανε τη γενικευμένη αίσθηση που υπάρχει ότι τα θαλάσσια σύνορά μας δεν φυλάσσονται και τόνισε ότι η διαχείριση του μεταναστευτικού είναι ένα σύνθετο πρόβλημα σεβασμού ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ταυτόχρονα διαφύλαξης του αγαθού και του δικαιώματος στην ασφάλεια που αφορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και την Ελλάδα, ως χώρα που πρέπει να το αντιμετωπίσει. Έθεσε, παράλληλα, το ζήτημα της αξιοποίησης των ευρωπαϊκών πόρων για τη χρηματοδότηση υποδομών. Πρότεινε, επίσης, τρόπους αποτελεσματικής και ουσιαστικής διαχείρισης των Διεθνών μέσων ενημέρωσης που συρρέουν αυτή την εποχή στο νησί, όπως π.χ. τη δημιουργία ευέλικτου κέντρου τύπου που μπορεί να στελεχωθεί με αποσπασμένους επαγγελματίες ακολούθους τύπου από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.

O κ. Κυριαζίδης ζήτησε να ενισχυθεί το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ στο νησί αλλά και η υλικοτεχνική υποδομή (λεωφορεία, ηλεκτρονικά συστήματα λήψης αποτυπωμάτων), επισημαίνοντας ότι κάτω από τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα, είναι αδύνατη η με αποτελεσματικούς ρυθμούς ταυτοποίησή τους στην Κω. Στηλίτευσε τη στάση της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό, αυτούς τους 4 μήνες, τονίζοντας ότι το μήνυμα που εκπέμπει σε δουλέμπορους και μετανάστες είναι «ανοίξαμε και σας περιμένουμε».

allaksogolies.gr

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.