ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Λονδίνο: Επέστρεψε στο Χίθροου αεροσκάφος της Virgin που «χτυπήθηκε» από laser

Επρόκειτο να εκτελέσει την πτήση Λονδίνο-Νέα Υόρκη – Δέσμη laser κατευθύνθηκε προς τον συγκυβερνήτη ο οποίος ένιωσε αδιαθεσία και το αεροσκάφος επέστρεψε πίσω στο Λονδίνο – «Η ασφάλεια των πληρωμάτων και των επιβατών μας αποτελεί προτεραιότητά μας» ανέφερε η Virgin Atlantic

Η πτήση VS025 της Virgin Atlantic, που αναχώρησε το βράδυ της Κυριακής από το αεροδρόμιο Χίθροου της βρετανικής πρωτεύουσας για την Νέα Υόρκη, αναγκάστηκε να επιστρέψει πίσω μόλις λίγα λεπτά μετά την απογείωση. Τι είχε συμβεί;

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας η πτήση επέστρεψε για «προληπτικούς λόγους», λόγω αδιαθεσίας του πιλότου, όταν το πιλοτήριο δέχτηκε ξαφνικά μια ισχυρή δέσμη ακτίνων laser.

«Η ασφάλεια των πληρωμάτων και των επιβατών μας αποτελεί προτεραιότητά μας και ζητάμε συγγνώμη για όσους υπέστησαν ταλαιπωρία. Σε όλους τους επιβάτες θα προσφερθεί διανυκτέρευση και το συντομότερο δυνατόν θα μεταφερθούν στον προορισμό τους. Συνεργαζόμαστε με τις αρχές για να εντοπίσουμε την πηγή των ακτίνων laser», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της Virgin Atlantic.

Στην ιστοσελίδα της εταιρείας αναφέρεται ότι ο συγκυβερνήτης ένιωσε αδιαθεσία, αμέσως μετά το περιστατικό και ήταν κοινή απόφαση και των δύο πιλότων να επιστρέψει το αεροσκάφος στο Χίθροου.

Εκπρόσωπος της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου δήλωσε ότι στις 21:35 (τοπική ώρα) την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου υπήρξαν αναφορές ότι μια δέσμη ακτίνων laser κατευθυνόταν προς μια εμπορική πτήση, που μόλις είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο του Χίθροου, οι έρευνες συνεχίζονται για να εντοπιστεί ο υπαίτιος ή οι υπαίτιοι του περιστατικού.


 

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.