ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Κυριακή των Βαΐων στην Παστίδα Ρόδου [Photos]

Ο διάκοσμος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Παστίδας Ρόδου και οι Σταυροί από Βαγιές που μοιράστηκαν στους πιστούς ξεχώρισαν την Κυριακή των Βαΐων 09/04/2017.

Η Εκκλησία φάνηκε πολύ μικρή για να χωρέσει όλο αυτό τον κόσμο που προσήλθε.

Σύμφωνα με το χριστιανικό εορτολόγιο καθιερώθηκε να ονομάζεται Κυριακή των Βαΐων,  η προηγούμενη Κυριακή της εορτής της Ανάστασης. Ακολουθεί η Μεγάλη Εβδομάδα, η  Εβδομάδα των Παθών.

Την Κυριακή των Βαΐων γιορτάζεται η ανάμνηση της θριαμβευτικής εισόδου του Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα χωρίς τη βασιλική πολυτέλεια, πάνω σε ένα γαϊδούρι. Οι Ιουδαίοι τον αποθέωσαν ως Βασιλιά.Τον  υποδέχτηκαν κρατώντας κλαδιά φοινικιάς  (βάϊα) και ζητωκραύγαζαν «Ὡσαννά, εὐλογημένος ὁ ἐρχόμενος ἐν ὀνόματι Κυρίου».Την Κυριακή των Βαΐων, ο Χριστός εικονίζεται να πορεύεται πάνω στους κλάδους των  Βαΐων, στις δάφνες και στα λουλούδια ενώ γνωρίζει ότι τον αναμένει ένα πολύ πικρό ποτήρι. Η δόξα και η αποθέωση του Ιησού από τον όχλο την Κυριακή των Βαΐων δεν κράτησε για πολύ, ήταν πρόσκαιρη. Σε λίγες μόνο μέρες, ακολούθησε η σύλληψη, τα τρομερά πάθη και ο σταυρός του μαρτυρίου αφού προηγήθηκε η καταδίκη από τον ίδιο όχλο που τώρα φώναζε «σταύρωσον αυτόν».

Δείτε φωτογραφίες:

 

allaksogolies.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.