ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Κύπρος: Στη φυλακή 85χρονος γιατί βοσκούσαν τα ζώα του χωρίς επιτήρηση

Βρίσκεται στις Κεντρικές Φυλακές της Λευκωσίας και αναζητείται τρόπος αποφυλάκισης του με νέα διευθέτηση του χρέους του

Στη φυλακή κατέληξε ένας 85χρονος στη Κύπρο, γιατί αδυνατούσε να πληρώσει τα πρόστιμα ύψους 6.500 ευρώ που του είχαν επιβληθεί για βοσκή ζώων χωρίς επιτήρηση.

Παρά το γεγονός ότι έγινε συμβιβασμός και αποφασίστηκε να πληρώνει 50 ευρώ το μήνα, τους τελευταίους τρεις μήνες δεν κατέβαλε οποιοδήποτε ποσό γιατί προέκυψαν άλλες υποθέσεις για τις οποίες έπρεπε να πληρώσει πρόστιμα. 

Η αστυνομία, εφαρμόζοντας το νόμο, εξασφάλισε δικαστικό διάταγμα σύλληψης και άμεσης φυλάκισης. Από προχθές ο 85χρονος είναι στις Κεντρικές Φυλακές της Λευκωσίας και αναζητείται τρόπος αποφυλάκισης του με νέα διευθέτηση του χρέους του. Η ιδιαιτέρως επιβαρυμένη υγεία του δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα καθώς λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή. 

Τα παιδιά του τον επισκέφθηκαν στις φυλακές και τον προμήθευσαν με φάρμακα. Με την υπόθεση αναμένεται να ασχοληθεί ο Γενικός Εισαγγελέας ο οποίος μπορεί είτε να εισηγηθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας απονομή χάρης είτε να διευθετήσει κάποιο συμβιβασμό.

Η συγκυρία είναι, πάντως, δύσκολη αφού τα τελευταία 24ωρα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο Γενικός Εισαγγελέας είναι στα «μαχαίρια» και συνομιλούν με δημόσιες ανακοινώσεις εκτοξεύοντας ο ένας προς τον άλλο σοβαρές κατηγορίες σε σχέση με τον σεβασμό των θεσμών.

protothema.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.